Tien tips voor de aanschaf van friteuses en bakplaten

Tien tips voor de aanschaf van friteuses en bakplaten

Ben je op zoek naar een nieuwe friteuse of bakplaat? Dan heb je vast al ontdekt dat er veel verschillende soorten, maten en varianten bestaan. Welke friteuse of bakplaat past bij jouw wensen?

Bij Maxima denken ze graag met je mee over deze keuze. Hun experts hebben jarenlange ervaring in de verkoop en onderhoud van friteuses, bakplaten en nog veel meer horeca-apparatuur. Met deze tips voor de aanschaf van friteuses en bakplaten maak je zeker de juiste keuze:

1. Denk na over wat er fysiek in jouw keuken past

Tenzij je de luxe hebt dat je vrijwel oneindig veel ruimte hebt moet je rekening houden met de grootte van jouw friteuse of bakplaat. Let daarom goed op de afmetingen voordat jij jouw bestelling plaatst. Dit zorgt ervoor dat je nog steeds voldoende bewegingsruimte hebt in je eigen keuken.

2. Hoeveel liter inhoud voor jouw friteuse

Bij Maxima Kitchen Equipment hebben we friteuses van 4 liter tot wel 30 liter, een behoorlijk verschil in inhoud dus. Bepaal voor jezelf wat de juiste capaciteit is voor jouw bedrijf. Een te kleine friteuse zorgt ervoor dat je lang bezig bent met het klaarmaken van snacks en gerechten, maar een te grote friteuse zorgt ervoor dat je teveel betaalt voor capaciteit die je niet nodig hebt.

Friteuse3. Een enkele of dubbele friteuse

Belangrijk om te weten, wat ga je precies frituren? Wil je bijvoorbeeld verschillende soorten snacks tegelijk frituren, dan is het verstandig om voor een dubbele bak te gaan zodat je gemakkelijk kunt schakelen. Maak je alleen frietjes of één soort snack? Dan volstaat een enkele bak. Bak je bijvoorbeeld oliebollen en heb je veel oppervlak nodig, kijk dan naar een extra brede bak.

4. Elektrisch of gas

Als je gaat voor een nieuwe friteuse of bakplaat, kies je dan voor elektrisch of gas? Je kunt een voorkeur hebben, maar je bent ook afhankelijk van de aansluitingen die er zijn in je zaak. Elektrisch is vaak wat voordeliger in aanschaf, gas is wat voordeliger in gebruik. Gas heeft wat meer vermogen en kun je ook inzetten op locaties waar geen elektriciteit beschikbaar is. Aan de andere kant mag op veel locaties apparatuur op gas niet meer worden in gebruikt, bijvoorbeeld op stations of vliegvelden.

5. Voor welk soort bakplaat ga je?

Welke bakplaat past het beste? Vaak zit er een verschil in het oppervlak, deze kan egaal of gegroefd zijn. Je krijgt de befaamde grillstrepen met de gegroefde plaat en een mooie gelijkmatige garing bij een egale plaat. Kijk ook even goed naar het materiaal van de bakplaat, is dit duurzaam en makkelijk schoon te maken? Bekijk alle bakplaten hier

6. Ga voor hoogwaardige, professionele kwaliteit

Natuurlijk kun je een friteuse of bakplaat kopen van een paar tientjes, maar deze zijn niet gemaakt voor het constante, intensieve gebruik in de horeca. Alle bakplaten en friteuses van Maxima Kitchen Equipment zijn gemaakt voor professioneel gebruik en bestaan uit roestvrij staal in plaats van plastic. Dit zorgt ervoor dat je langer kunt genieten van jouw investering.

7. Kies voor gemakkelijk onderhoud

De bedoeling is dat een bakplaat of friteuse je in staat stelt om eten snel en gemakkelijk op tafel te zetten. Als je vervolgens veel tijd kwijt bent aan het schoonmaken van het apparaat dan heeft dit weinig zin. Daarom moet je gaan voor een apparaat dat je snel en gemakkelijk kunt reinigen.

8. Ga voor veiligheid

In een keuken kan het vaak hectisch zijn, zorg er daarom voor dat je kiest voor een toestel dat gemakkelijk is in de omgang maar ook voldoet aan veiligheidsnormen. Controleer of de behuizing van je bakplaat niet te heet wordt en of je friteuse kan worden afgesloten met een deksel. Daarnaast, heeft het toestel ook veiligheidsschakelaars?

9. Goede verhouding tussen prijs en kwaliteit

Professionele kwaliteit met betrekking tot jouw friteuse of bakplaat kost geld, maar een scherp prijs blijft belangrijk. Er moet een goede verhouding zijn tussen prijs en kwaliteit. Je zit natuurlijk niet te wachten op een onveilig apparaat wat binnen een jaar kapot gaat.

10. De juiste service is van belang

Natuurlijk mag je verwachten dat uw vragen snel en correct worden beantwoord en dat producten netjes op tijd worden afgeleverd. Maar echte dienstverlening stopt niet zodra je het product hebt ontvangen. Daarom heeft Maxima een eigen technische dienst die jou kan helpen met installatie, reparatie en onderhoud. Nog lang na aanschaf van je apparaat.

Dit artikel is gesponsord door Maxima