Kwalitaria en Febo maken weer kans op Foodservice Award

Kwalitaria en Febo maken weer kans op Foodservice Award
Kwalitaria Vianen. Foto: Herbert Wiggerman

Kwalitaria en Febo zijn dit jaar weer genomineerd voor de Foodservice Award. In totaal maken 33 foodservicebedrijven kans op categorieprijzen en de hoofdprijs.

Kwalitaria en Febo zijn de enige twee genomineerden in de categorie ‘Snackbars’. Beide bedrijven waren vorig jaar ook genomineerd, toen in de categorie Fastfood, samen met McDonald’s, KFC en Domino’s. Formulehuis FFC maakt niet alleen met Kwalitaria een kans op een prijs; ook Délifrance is genomineerd, in de categorie Koffie & Lunchrooms.

Twee keer McDonald’s

Ook McDonald’s en KFC zijn weer genomineerd, nu in de categorie Fastservice, samen met Burger King. McDonald’s strijdt ook met AH to Go voor de To Go-prijs. Domino’s maakt kans op een prijs in de categorie Bezorgen, samen met Thuisbezorgd.nl en AH.nl.

De hoofdprijs

Foodservicebedrijven die een categorieprijs winnen, maken ook kans op de overall titel. De Foodservice Award 2020 is voor de categoriewinnaar met het hoogste eindcijfer. Vorig jaar was dat Yoghurt Barn.

Consument vindt kwaliteit het belangrijkst

In deze tweede editie hebben consumenten ruim 20.000 beoordelingen gegeven met een gemiddelde waardering van een 6,91. De consument geeft bij de beoordeling van zijn favoriete foodservice bedrijf onder andere een oordeel over de prijs, het assortiment en de service. Van alle aspecten vindt de consument het kwaliteitsaspect het belangrijkst, gevolgd door prijs, winkelgemak en klantvriendelijkheid. Vorig jaar vond de consument het prijsaspect nog het belangrijkst.

Bekendmaking

De winnaars worden bekendgemaakt op de Horecava in de RAI Amsterdam op dinsdag 14 januari 2020 om 16.00 uur in Hal 5. Naast het uitreiken van de prijzen zal Ynzo van Zanten, choco evangelist van Tony’s Chocolonely een presentatie verzorgen. De verkiezing is een initiatief van Q&A in samenwerking met Horecava en wordt voor de tweede keer georganiseerd.

De genomineerden voor de Foodservice Award 2020

Snackbars
Febo
Kwalitaria

Fastservice
Burger King
KFC
McDonald’s

Bezorgen
AH.nl
Domino’s Pizza
Thuisbezorgd.nl

To Go
AH to Go
McDonald’s

Koffie & Lunchrooms
Bagels & Beans
Brownies&downieS
Délifrance
Starbucks

Café’s/Restaurants
De Beren Restaurants
La Place

Food Retail
Albert Heijn
Hema
Ikea
Lidl

Pompshops
Shell tankstations
Total tankstations

Speciaalzaken
Bakker Bart
De Keurslager
Gall & Gall

Leisure
De Efteling
La Place
Landal Greenparks
Pathé Théatres

Marktkramen
Holland Kaascentrum
’t Stoepje

Hotels
Fletcher Hotels
Van der Valk