Cafetaria Nieuwoord snoept stukje van café af en presenteert compleet nieuw gezicht

Cafetaria Nieuwoord snoept stukje van café af en presenteert compleet nieuw gezicht

Gea en Emill Winter hebben hun vernieuwde cafetaria Nieuwoord in Vroomshoop heropend. De zaak is een stuk groter geworden en het café en stukje kleiner. Een logische stap, gezien de ontwikkelingen.

Café-cafetaria Nieuwoord in het Twentse Vroomshoop heeft een compleet nieuw interieur, met een nieuwe vloer, nieuwe wanden. De tafeltjes staan nu opgesteld aan een lange bank over de breedt van de zaak.’

Meer ruimte en zitplekken

De cafetaria, in 1991 geopend door de ouders van Emill, is groter geworden. In hetzelfde pand, achter de cafetaria, runnen de ondernemers ook een café. Daar hebben ze een stukje vanaf gehaald en bij de cafetaria gevoegd. Daardoor is er 35 vierkante meter bijgekomen, voor een totaal van 70. Ook het aantal zitplekken is toegenomen, van acht naar twintig.’ Het interieur is verzorgd door Homint.

Cafetaria Nieuwoord

Cafetaria wordt drukker

Met een kleiner café en een grotere cafetaria reageren de ondernemers op de ontwikkelingen in de markt. ‘Het caféleven loopt de laatste jaren terug, het is niet meer zoals vroeger’, zegt Gea Winter. ‘De cafetaria is drukker geworden. Mensen gaan steeds makkelijker buiten de deur eten. Als het heel druk was, moesten we mensen vragen om in het café plaats te nemen. Niet iedereen was daar enthousiast over.’

Cafetaria Nieuwoord

Grotere bakwand

Ook qua bakcapaciteit is de cafetaria er flink op vooruit gegaan. De vorige bakwand was vijf meter lang, de nieuwe acht. ‘De bakwand was achttien jaar oud, die heeft zijn uren wel gedraaid. We hadden vijf ketels met elke twee mandjes. Nu hebben we er vier met elk drie en één ketel met twee mandjes. Acht mandjes voor friet, zes voor snacks. En een bakplaat van Adieu. De snackvitrine is ook nieuw.’

Softijs en schepijs

Het aanbod van de cafetaria is ook breder. ‘We zijn een echte cafetaria, met een uitgebreid assortiment. We hadden al softijs, maar hebben dat uitgebreid met schepijs in een nieuwe vitrine. We hebben er ook een hamburgerlijn bij.’

Cafetaria Nieuwoord

Het team van cafetaria Nieuwoord (in de oude situatie). In het midden Emill en Gea Winter.


Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.