Frites Atelier sluit zaak in Utrecht en gaat op zoek naar groter pand

Frites Atelier sluit zaak in Utrecht en gaat op zoek naar groter pand
Medewerker Sander Tiggelman (21) aan het werk bij Frites Atelier Antwerpen. Foto: Peter Roek

De vestiging van Frites Atelier in het centrum van Utrecht is na ruim drie jaar gesloten. Volgens mede-eigenaar Pieter Munten komt het concept van topkok Sergio Herman daar niet meer tot zijn recht. Frites Atelier is op zoek naar een groter pand in de stad.

Frites Atelier Utrecht opende in augustus 2016. De sluiting is naar eigen zeggen niet het gevolg van tegenvallende omzetten, maar heeft te maken met de ontwikkelingen die het concept van Sergio Herman de afgelopen tijd heeft doorgemaakt.

Nieuwe koers Frites Atelier

Frites Atelier begon met drie kleine zaken in 2016 in Arnhem, Den Haag en Utrecht, met weinig tot geen zitplekken en een beperkt aanbod. De afgelopen jaren is de koers veranderd. In België opende Frites Atelier eind 2018 en begin 2019 grotere vestigingen met een breder assortiment en meer zitplekken. Die lijn wil het bedrijf nu doortrekken.

Succes met grotere zaken

‘De rationele beslissing om onze locatie in Utrecht te sluiten is mede-ingegeven door het succes van de Frites Atelier-formules in Gent, Antwerpen en Brussel’, zegt mede-eigenaar Pieter Munten. ‘De ervaring daar heeft ons geleerd dat de totaalbeleving die wij creëren, in grotere locaties beter tot zijn recht komt. Met deze beslissing zijn we ook niet over één nacht ijs gegaan want we hebben hier inmiddels een trouw en tevreden clientèle opgebouwd. Echter het resultaat van onze Belgische ateliers laten zien dat meer zitplekken en een breder assortiment zorgt voor een gezondere business case waarop we verder willen bouwen.’

Volgens Munten is Frites Atelier op zoek naar een nieuwe locatie in het centrum van Utrecht, met een oppervlakte van minstens 100 vierkante meter en ruimte voor minimaal 50 zitplaatsen en een terras.

Arnhem en Den Haag blijven open

De vergelijkbare vestigingen in Arnhem en Den Haag blijven open, er zijn volgens Munten geen plannen om ook in die steden naar nieuwe locaties te zoeken.

Welke partij het pand in Utrecht gaat betrekken, wil Munten nog niet zeggen. Het zou gaan om een vegetarisch concept.