Ondernemers bouwen Plaza de Frietkraam om tot ijssalon en openen nieuwe cafetaria

Ondernemers bouwen Plaza de Frietkraam om tot ijssalon en openen nieuwe cafetaria
De oude locatie van Plaza De Frietkraam, die nu wordt omgebouwd tot IJssalon Millano.

Nancy en Ben Ruwiel van Plaza de Frietkraam in Mill gaan hun cafetaria ombouwen tot ijssalon. Daarvóór betrekken ze een tweede pand verderop in het dorp waar ze een nieuwe cafetaria beginnen.

Nancy en Ben Ruwiel van Plaza de Frietkraam in Mill hebben in hetzelfde dorp Eten en Zo overgenomen en bouwen die begin 2020 om tot Frietkraam & Zo. Het pand bevindt zich zo’n beetje om de hoek van Plaza de Frietkraam.

Meer zitplaatsen

‘We krijgen daar meer zitgelegenheid, dat mis ik nu bij de Frietkraam’, zegt Nancy Ruwiel Couwenberg. ‘In de zomer staat er een schitterend terras, maar in de winter hebben we binnen maar vier tafeltjes. We hebben het geprobeerd bij de gemeente, maar we mogen niet uitbreiden.’

De ondernemers hebben daarom ‘de stoute schoenen aangetrokken’ en de eigenaren van Eten en Zo aan de Kerkstraat benaderd, die hun zaak al twaalf jaar runnen maar geen opvolger hadden. Op 1 januari 2020 is de officiële overdracht.

In het pand aan de Kerkstraat hebben ze de beschikking over 150 vierkante meter vloeroppervlak. ‘En ik denk zo’n 45 tot 50 zitplaatsen binnen. Aan de achterkant willen we een groot terras maken.’

Wokgerechten en pasta’s

Ook het aanbod wordt uitgebreid. ‘We hebben nu al salades en menu’s, maar daar willen we wokgerechten en pasta’s aan toevoegen. Daarnaast willen we met bestelzuilen werken en op den duur waarschijnlijk bezorgen.’

Qua apparatuur is er al het een en ander aanwezig. ‘Er staat een bakwand en we nemen onze eigen apparatuur mee. We hebben net twee jaar geleden een nieuwe bakwand gekocht. We vullen het aan waar nodig.’

Keuze voor formule

Of de nieuwe zaak een Plaza-vestiging wordt, is nog niet duidelijk. ‘We zijn ons aan het oriënteren, we kijken ook naar andere formules’, zegt Nancy Ruwiel Couwenberg. ‘Het kan ook zijn dat we zonder formule verdergaan.’

De Frietkraam is al sinds 1955 te vinden in de Marijkestraat in Mill. Nancy Ruwiel Couwenberg nam de cafetaria in 1992 over, onder de vlag van Kwalitaria. In 2012 werd het een Plaza-vestiging. Ben Ruwiel is ook mede-eigenaar van Plaza Waardhuizen in Amstelveen en runde in het verleden Plaza de Komeet in Uden. Die zaak is 1 juli verkocht.

Concurrentie naast de deur

Het ondernemerspaar komen door de verhuizing wel pal naast de concurrentie te zitten. Ze worden namelijk de nieuwe buren van AnyTyme De Keizer. ‘Eten en Zo werd al steeds meer een cafetaria, dus die concurrentie was er al op die plek. Bovendien kennen we elkaar. We organiseren met de gezamenlijke horeca al jaren de kermis in Mill.’

Plaza de Frietkraam

Het pand van Plaza de Frietkraam is de ideale plek voor een ijssalon, zegt Nancy Ruwiel Couwenberg.

IJssalon Millano

Als Frietkraam & Zo eenmaal draait, is het tijd om de oude locatie om te bouwen tot IJssalon Millano. ‘Wij denken dat Mill daar behoefte aan heeft. En als er ergens een ijssalon hoort, is het wel op die plek.’

De ondernemers gaan binnenkort naar Italië om samen een basiscursus te volgen aan de Carpigiani Gelato University, vlakbij Bologna. Later gaat Ben terug om zich verder te specialiseren.

De bedoeling is dat Frietkraam & Zo in maart 2020 opengaat en dat IJssalon Millano klaar zal zijn voor het nieuwe ijsseizoen.