Kauai: Zuid-Afrikaans concept opent op Utrecht Centraal

Kauai: Zuid-Afrikaans concept opent op Utrecht Centraal
Op de kaart van Kauai staan smoothies, bowls, wraps, juices en salades.

De Zuid-Afrikaanse keten Kauai heeft onlangs de eerste Europese vestiging geopend op Utrecht Centraal Station. In de stationshal, binnen de poortjes, kunnen gasten terecht voor wraps, salades, raw juices, smoothies en bowls.

De eerste Europese vestiging van keten Kauai is geopend op Utrecht Centraal. Het concept komt uit Zuid-Afrika en draait om vers gemaakte wraps, salades, raw juices, smoothies en bowls. De producten worden bereid terwijl de gast wacht en kunnen ter plekke worden genuttigd of worden meegenomen.

Kauai onderscheidend door breed en vers assortiment

Volgens Jurgen van Wijngaarden, verantwoordelijk voor de Nederlandse vestigingen, onderscheidt de keten zich van andere ‘gezonde concepten’ vooral door het brede assortiment en kwaliteit. ‘Alles is vers en gezond, smaakt goed en geeft energie.’ Qua aanbod richt Kauai zich op alle eetmomenten van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

Concrete groeiplannen voor Nederland

Kauai bestaat al 26 jaar en heeft in Zuid-Afrika meer dan 150 locaties. De naam is afkomstig van een Hawaïaans eiland, dat met zijn overvloed aan verse producten als inspiratie diende voor het versconcept. De locatie in Utrecht is de eerste in Nederland, maar de keten heeft concrete groeiplannen in Nederland.