Frituurfestival maakt line up bekend: 11 standhouders met een uniek aanbod

Frituurfestival maakt line up bekend: 11 standhouders met een uniek aanbod
Ook Tante Nel uit Rotterdam is aanwezig op het Frituurfestival, met de FrikanNel.

De Bruine Fruitschaal en EM2 presenteren op zondag 2 juni de vierde editie van het Frituur Festival. Het programma van het fastfoodfestival is rond, en organisator Jornt Weersing geeft zijn tips voor de bezoekers.

Het Frituurfestival draait om de snelle hap en biedt bezoekers de kans unieke en innoverende snacks te proeven. Deze editie vindt plaats in en rondom EM2, en is met zowel binnen- als buitenlocaties op het voormalig suikerunieterrein in Groningen de grootste editie tot nu toe.

De ‘snackinnovators’ die dit jaar deelnemen zijn:

1. Tante Nel (Rotterdam)

Tip: FrikanNellen

2. Stadslab (Groningen)

Tip: Spaanse croquettas met serranoham en Sriracha-mayonaise

3. Cafe de Plak (Nijmegen)

Tip: gehaktloze kaasgehaktballen

4. De Wilde Slager (Groningen)

Tip: gefrituurde ganzenstrips

5. OOST (Groningen)

Tip: de vegan kapsalon

6. Cafetaria de Paardeschuur (Groningen)

Tip: eierballen, met name de gigantische hoeveelheid variaties die zij op deze oer-Groningse snack bedacht hebben

7. PEP Party en Patat (Giethoorn)

Tip: de party. Vooral in combinatie met patat.

8. Snackbar van de toekomst

Tip: tofu kipnuggets

9. Oliehoorn

Tip: Oliehoorn komt, naast de bekende sauzen, een nieuwe saus brengen die tijdens het Frituurfestival voor het eerst te proeven zal zijn.

10. De Zwammerij

Tip: met biologische Oesterzwam bitterballen en rundvlees bitterballen

11. De Bruine Fruitschaal

Tip: uit zijn eigen ‘vetpan’ tipt Weersing zijn nieuwste innovatie: het Baasplankje. Dit is een plankje met vier of vijf kaaskroketten die je kunt combineren met bier.

Rad van frituur

Naast de voedselprojecten is er nog meer frituurgerelateerd vermaak zoals het Rad van frituur en een frikadellen goochelaar. Ook zijn er oud Hollandse spelen en is er voor de kinderen een springkussen.

Café de Plak neemt zijn DJ’s mee om het evenement te voorzien van een muzikaal sausje, daarnaast zijn er drie live bands.

Kaarten voor het Frituurfestival kosten €5 in de voorverkoop en €8,50 aan de deur. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Het festival begint om 12.00 uur en eindigt om 22.00 uur.

Groeiplannen

Het Frituurfestival, dat dit jaar voor de vierde keer wordt georganiseerd, moet de komende jaren uitgroeien tot een groter evenement. Dat is althans het doel voor organisator Jornt Weersing. Vorig jaar waren er acht deelnemers, en tussen de 600 en 700 bezoekers. Weersing verwacht dit jaar 1000 bezoekers. Hij wil het Frituurfestival volgend jaar ook in Eindhoven organiseren en werkt daarin samen het Nederlands Frituurcentrum van Frans van Rooij