Brams's Gourmet Frites komt met patatje snert

Brams's Gourmet Frites komt met patatje snert

Bram's Gourmet Frites introduceert deze winter een patatje met een topping van snert - erwtensoep. Winterse Snert Stoof is de naam van deze seizoensvariant.

‘We wilden een oud-Hollandse smaaktraditie in een nieuw jasje steken,’ meldt Bram’s Gourmet Frites in een persbericht.

Hoe steek je een gewaardeerde oud-Hollandse smaaktraditie in een nieuw jasje? Bij BRAM’S Gourmet Frites doen ze dat deze winter met het frietje ‘Winterse Snert Stoof’.

Patatliefhebbers kunnen vanaf februari 2019 terecht bij Bram’s voor de Winterse Snert Stoof. De stoof is geïnspireerd op ‘oma’s erwtensoep’ en bevat ingrediënten als verse rookworst en spekjes. Voor een krokante bite wordt de stoof afgetopt met knapperige groentechips.

snert

‘Deze seizoenstopping in combinatie met onze verse frieten in schil, past perfect bij het Hollandse winterweer! Want wat is nu meer nostalgisch dan opwarmen met erwtensoep op een ijskoude winterdag? Met onze topping kan de snert gecombineerd worden met verse patat in plaats van het traditionele roggebrood en spek.” vertelt Rocco Ladage van Bram’s.

Om het erwtensoeprecept van oma om te toveren tot een net zo gewaardeerde friettopping, worden flinke stukken rookworst toegevoegd. Vorige zomer zette Bram’s een patatje met Roti Stoof op het menu. 

Een aantal jaren geleden had ook ’t Pelkhuisje in Winterswijk een frietje met snert op het menu staan.

De verse frites van Bram’s

De nieuwe formule Bram’s, het stoere broertje van Bram Ladage, is een groot succes. Dit is mede toe te schrijven aan de aardappel, die aardappelteler Novifarm rechtstreeks vanuit de Hoeksche Waard naar de BRAM’S locaties brengt. Dat deze aardappels van de hoogste kwaliteit zijn, blijkt wel uit de prijs ‘Beste Agrarische Ondernemer’, die het akkerbouwbedrijf in 2017 heeft gewonnen. De aardappelen worden zorgvuldig opgeslagen en met de hand gesneden door de fritesbakkers. De schil wordt aan de verse frites gelaten, wat zorgt voor een karakteristieke smaak. Hierdoor beleven liefhebbers een uniek verwenmomentje bij elke hap.

Bram Ladage

Bram’s is onderdeel de formule Bram Ladage. ‘Patatkoning’ Bram Ladage startte in 1967 met een kraam op de Rotterdamse markt en is inmiddels uitgegroeid tot een formule met winkels door heel Nederland. Het familiebedrijf heeft een eigentijdse en herkenbare aanpak met de pijlers vers, beleving, authentiek, eerlijk, echt, puur en natuurlijke producten.