Taco Bell gaat weer open in Eindhoven, Tilburg en Breda

Taco Bell gaat weer open in Eindhoven, Tilburg en Breda
© Twycer

Taco Bell in Eindhoven gaat 29 december weer open. De keten heeft na het faillissement een doorstart kunnen maken onder een nieuwe franchisenemer. Breda en Tilburg volgen kort daarna.

De vestiging in de Rechtestraat in Eindhoven is de eerste van de drie Nederlandse locaties die opnieuw open gaan. Tilburg en Breda volgen binnenkort. De nieuwe franchisenemer van Taco Bell in Nederland is TBello, een Brits bedrijf dat in Engeland verschillende vestigingen van Taco Bell onder zijn hoede heeft.

Sneller terug dan verwacht

‘We zijn erg verheugd om samen te gaan werken met TBello, een bestaande Taco Bell-franchiseorganisatie, en onze restaurants opnieuw te openen en Taco Bell eerder dan verwacht weer terug in Nederland te brengen. Ons restaurant in Eindhoven is het eerste restaurant dat op 29 december wordt heropend. De andere twee locaties worden binnenkort opnieuw geopend’, zo laat het Amerikaanse bedrijf weten in een verklaring.

Taco Bell: eerste Nederlandse vestiging van start in Eindhoven

Taco Bell in Eindhoven, tijdens de eerste opening in april 2017

Faillissement

In april 2017 opende de eerste Taco Bell van Nederland in Eindhoven. Breda en Tilburg volgden daarna. De restaurants werden gerund door het Nederlandse franchisebedrijf Urban Taco. Op 30 november sloot de fastfoodketen alle drie de restaurants, omdat Urban Taco failliet werd verklaard nadat een van de belangrijkste investeerders zich om nog onduidelijke redenen terugtrok.

Urban Taco was voor het faillissement bezig met locaties in Den Haag, ‘s-Hertogenbosch en Utrecht, zo meldt het Brabants Dagblad. Deze vestigingen zijn niet opgenomen in de doorstart. Volgens de curator was het faillissement niet het gevolg van slechte resultaten, maar van het feit dat het bedrijf de rekeningen voor de bouw van de nieuwe vestigingen niet kon betalen.

Voor het personeel is bij het faillissement collectief ontslag aangevraagd. ‘Maar de nieuwe eigenaar zal graag gebruik maken van het personeel dat al in dienst was, dus zo blijft de werkgelegenheid wel behouden’, zegt curator Frank van den Berg tegen de krant.

Tex-Mex

Taco Bell is in 1962 opgericht in Californië en serveert Tex-Mex fastfood, zoals taco’s, burrito’s en nacho’s. Vandaag de dag telt de keten bijna 7000 restaurants wereldwijd. De fastfoodketen is onderdeel van Yum! Brands, dat ook eigenaar is van KFC en Pizza Hut.

Taco Bell: eerste Nederlandse vestiging van start in Eindhoven