Taco Bell sluit alle vestigingen in Nederland

Taco Bell sluit alle vestigingen in Nederland

Fastfoodketen Taco Bell sluit per direct zijn Nederlandse vestigingen. Het bedrijf bevestigt dat na berichtgeving in het Eindhovens Dagblad.

Taco Bell heeft drie restaurants in Nederland: in Breda, Tilburg en Eindhoven. In die laatste stad ging de eerste vestiging van Nederland anderhalf jaar geleden open. Het bedrijf gaat wel kijken welke kansen er nog liggen op de Nederlandse markt.

De plotselinge sluiting is volgens het Amerikaanse fastfoodbedrijf ingegeven door een ‘managementherstructurering’ van de franchisenemer. Taco Bell had de ambitie om door te groeien naar vijftig restaurants door heel Nederland.

Recent besluit

De beslissing om de restaurants te sluiten lijkt recent te zijn genomen. De keten had nog diverse vacatures online staan en stuurde begin deze maand nog een tweet dat een manager voor de vestiging in Eindhoven werd gezocht.

Het van oorsprong Amerikaanse Taco Bell serveert Mexicaans eten. Het bedrijf heeft meer dan 7000 restaurants wereldwijd, waarvan ruim 400 buiten de VS.

Taco Bell

Interesse Taco Mundo

Het Eindhovens Dagblad meldt verder dat de Nederlandse keten Taco Mundo interesse heeft in overname van de panden in Breda, Eindhoven en Tilburg. De overname past in de groeiplannen van Taco Mundo dat in 2019 een tiental nieuwe vestigingen wil toevoegen aan het huidige netwerk van 25 zaken, zo vertelt oprichter Tom Filippini tegen de krant. ‘Dat kan op eigen kracht, maar ook door een dergelijke overname’.

Taco Mundo bestaat sinds 2000 en is naar eigen zeggen marktleider in Nederland in het Mexicaanse casual segment.