Five Guys maakt hamburgerstad Tilburg compleet

Five Guys maakt hamburgerstad Tilburg compleet

Five Guys Burgers & Fries opent in december een vestiging in Tilburg. Daarmee loopt het aantal hamburgerlocaties de spuigaten uit.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De krant heeft na de aankondiging van de komst van Five Guys het aantal zaken waar een hamburger te krijgen is eens op een rijtje gezet, en komt tot een nieuwe bijnaam voor Tilburg: ‘Burger-city’.

Rond dezelfde tijd dat Five Guys de deuren opent aan het Pieter Vreedeplein, gaat Burger King van start op de hoek van het nabijgelegen Piusplein, nota bene tegenover McDonald’s.

Burger King is twintig jaar afwezig geweest in Tilburg. Het is de eerste nieuwe vestiging onder leiding van horecamagnaat Laurens Meijer, die de keten zo snel mogelijk wil laten groeien naar honderd tot tweehonderd zaken in Nederland.

Meer hamburgerzaken

Vorig jaar is het centrum van Tilburg drie hamburgerzaken rijker geworden met Thrill Grill, Worldburger en Johnny’s Burger Company. Daarnaast doet ook het bezorgconcept Burger Business zaken in de stad.

Five Guys

Five Guys Eindhoven © Fotopersburo Bert Jansen

Five Guys in Nederland

Five Guys is bezig met een opmars in Nederland. De eerste vestiging opende in december 2017 in Eindhoven. In maart volgde de tweede in Utrecht, bij het Centraal Station. Daarnaast opende de keten zaken in Rotterdam-Alexander (april), Den Haag (mei) en Almere (juni). Onlangs opende de tweede Utrechtse vestiging, in Leidsche Rijn Centrum.

Waar de restaurants in andere landen voornamelijk door franchisenemers worden gerund, zijn de vestigingen in Nederland in bezit van Five Guys zelf. Nederland moet namelijk het internationale trainingscentrum van het bedrijf worden. Het internationale hoofdkantoor is in Amsterdam gevestigd. ‘We willen hier trainingen verzorgen voor franchisenemers van over de hele wereld’, zo vertelde international cao Paul Reynish eerder aan Snackkoerier . ‘We denken dat het goed is om dan hier onze eigen winkels te hebben.’

Five Guys werd in 1986 in de Verenigde Staten opgericht door vijf broers en hun ouders. Al snel openen er meer vestigingen en inmiddels staat de teller op ruim 1500 restaurants wereldwijd. Het menu van Five Guys Burger and Fries is klein, simpel en bestaat voornamelijk uit hamburgers en friet. Daarnaast een aantal hotdogs, sandwiches en milkshakes.