Mede-eigenaar Frites Boutique: 'Het was niet meer hetzelfde zonder Raimond'

Mede-eigenaar Frites Boutique: 'Het was niet meer hetzelfde zonder Raimond'

Het overlijden van hun compagnon en het gebrek aan publiek in de stad heeft Frites Boutique uiteindelijk de das omgedaan. Dat vertelt mede-eigenaar Richard van den Hoeven in een reactie tegen Snackkoerier.

‘Helaas, we betreuren het, maar we hebben besloten de winkel de sluiten’, zegt Van den Hoeven, die samen met Lars van Galen (chef-kok van hotel-restaurant ’t Lansink in Hengelo) en Raimond Rijken in november 2017 met Frites Boutique startte in Hengelo (Gelderland). ‘Je begint samen aan iets moois, maar met het wegvallen onze compagnon is het anders gelopen dan we hadden gedacht.’

Raimond was 100 procent dedicated

Raimond Rijken overleed op 10 juli 2017. Hij was verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken bij Frites Boutique. Van den Hoeven: ‘Dat heeft zeker invloed gehad op de zaak. Daarna was het niet meer hetzelfde. Raimond was 100 procent dedicated, met ondersteuning van ons. We zijn trots op het personeel dat daarna de zaak draaiende hield.’ Er was nog een tijdje sprake van een tweede vestiging, in Enschede. ‘Maar door zijn overlijden kwam dat ook in de ijskast.’

Raimond Rijken was voor de opening van Frites Boutique werkzaam als gastheer in het restaurant van Lars van Galen en Richard van den Hoeven, ’t Lansink in Hengelo. Daarvoor werkte hij als restaurantmanager bij Intenzo.

Raimond Rijken overleden

Raimond Rijken overleed op 10 juni 2017. Hij was 43.

Weinig publiek in Hengelo

Dat Frites Boutique het uiteindelijk niet heeft gered, heeft volgens Van den Hoeven ook te maken met de leegstand en tegenvallende bezoekersaantallen in de binnenstad van Hengelo. ‘Tijdens de crisis is er het nodige gebeurd, zegt de ondernemer, die zelf in Hengelo is opgegroeid. ‘Steden met minder dan honderdduizend inwoners hebben het gewoon zwaar. Hengelo ligt tegen Enschede aan, en die stad is volop in ontwikkeling.’

Van den Hoeven blijft wel geloven in het concept, ook in kleinere steden. ‘Het werkt, dat hebben anderen wel bewezen. Kijk bijvoorbeeld naar Dapp in Zwolle. Maar die stad floreert wel, daar is voldoende publiek.’

Frites Boutique als foodtruck

Er werkten acht medewerkers bij Frites Boutique. ‘Veelal studenten, dus ik weet zeker dat die wat anders zullen vinden’, zegt Van den Hoeven. De foodtruck van Frites Boutique blijft nog wel operationeel, dus de naam zal niet verdwijnen. ‘We doen veel festivals in de regio en we worden ingehuurd voor feesten.’ De foodtruck van Frites Boutique voert hetzelfde assortiment als in de zaak. ‘Misschien dat we in de toekomst weer iets meer gaan doen met de naam.’