Frites Boutique sluit de deuren vanwege gebrek aan klandizie

Frites Boutique sluit de deuren vanwege gebrek aan klandizie

Frites Boutique in Hengelo (Gelderland) heeft de deuren gesloten. Volgens de uitbaters was de zaak niet rendabel genoeg.

Dat zegt mede-eigenaar Richard van den Hoeven tegen RTV Oost. Frites Boutique, gevestigd in centrum van de stad, kreeg simpelweg niet genoeg klandizie.

‘Op sommige momenten was het zeker druk in de zaak, maar op andere momenten te rustig’, aldus Van den Hoeven tegen de krant. ‘We moeten constateren dat het in de binnenstad van Hengelo gewoon niet druk genoeg is.’ Op het menu stond onder meer Frites Ciboulette (met bieslook en sjalotten), Frites Ras el Hanout (Marokkaans kruidenmengsel), Petit Croquette en Frikandel Exeptionelle.

De zaak is volgens Van den Hoeven niet failliet gegaan. De eigenaren hebben ervoor gekozen het huurcontract niet te verlengen.

Frites Boutique

Start van Frites Boutique

Frites Boutique werd op 23 november 2016 geopend door Richard van den Hoeven, sterrenkok Lars van Galen van hotel-restaurant ’t Lansink en Raimond Rijken. In 2017 eindigde de luxe frietzaak op nummer 24 in de AD Friettest. Raimond Rijken, die de dagelijkse leiding had over de zaak, overleed op 10 juni 2017. Daarna is de zaak een week gesloten geweest.