Five Guys opent nieuwe vestiging

Five Guys opent nieuwe vestiging
Five Guys Eindhoven © Fotopersburo Bert Jansen

Five Guys Burgers & Fries opent rond de zomer de deuren in Rotterdam. De Amerikaanse hamburgerketen heeft een uitstekende locatie weten te strikken.

De nieuwste Five Guys van Nederland komt in het voormalige Hermes Gebouw aan het Stadhuisplein, op een steenworp afstand van de Coolsingel. De winkel wordt 334 vierkante meter groot, verdeeld over de begane grond en souterrain.

Salsa shop

De zaak is onderdeel van het project Lucia, met 220 micro-appartementen voor eerstejaarsstudenten van het Erasmus University College. Op de begane grond zijn tuin en horecaruimtes ontwikkeld met terrasmogelijkheden aan de zijde van het Stadhuisplein en de Luciastraat. Salsa Shop is er al van start gegaan. De overige huurders worden binnenkort bekendgemaakt. Er is nog een unit beschikbaar.

Plannen voor Nederland

De eerste Five Guys van Nederland opende in december 2017 op de Markt in Eindhoven. Op 5 maart volgde de winkel in Utrecht, op het vernieuwde Stationsplein. Het plan is om dit jaar ook vestigingen in Den Haag en Almere te openen. Het bedrijf maakt telkens kort voor de opening de datum bekend. Het bedrijf mikt op in totaal twintig vestigingen in Nederland.

Waar de restaurants in andere landen voornamelijk door franchisenemers worden gerund, zijn de vestigingen in Nederland straks waarschijnlijk allemaal in bezit van Five Guys zelf. Nederland moet namelijk het internationale trainingscentrum van het bedrijf worden. Het internationale hoofdkantoor is in Amsterdam gevestigd.

Five Guys

Five Guys menu

Five Guys is een Amerikaanse bedrijf dat zich richt op verse burgers en friet. Daarnaast staan er hotdogs, sandwiches en milkshakes op het menu. Het milkshake-aanbod bestaat uit tien varianten, waaronder peanut butter, salted caramel, cherry, Oreo en coffee. Shakes kosten 5 euro, met of zonder slagroom.

Five Guys, in 1986 opgericht door de familie Murrell, heeft inmiddels wereldwijd 1525 winkels.