Vegetarische Restaurantweek van start

Vegetarische Restaurantweek van start
Vegetarische hamburgers.

De hele week geen vlees eten, zowel thuis als uit. Lukt dat? Meer dan 25 duizend deelnemers aan de allereerste Nationale Week Zonder Vlees gaan de uitdaging aan. Restaurants doen ook mee, via de Vegetarische Restaurantweek.

De Vegetarische Restaurantweek, die sinds 2011 bestaat, is onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees. De vernieuwde editie van de Vegetarische Restaurantweek gaat van start met een recordaantal aan restaurants: maar liefst 276 horecaondernemers door heel Nederland doen mee, waaronder de filialen van Bagels & Beans en het nieuwe vegetarische concept van Febo (Vebo). In alle Nederlandse provincies zijn café’s en restaurants vertegenwoordigd.

>> Lees ook >> Febo wordt Vebo

Gasten kunnen kiezen uit onder meer een vegetarische lunch voor 8 euro of een vegetarische avondmaaltijd voor 15 euro. Reserveren kan direct bij de deelnemende restaurants onder vermelding van ‘De Vegetarische Restaurantweek’.

Partners Vegetarische Restaurantweek

De Nationale Week Zonder Vlees en de Vegetarische Restaurantweek is een idee van Isabel Boerdam, bekend van De Hippe Vegetariër. Het initiatief wordt ondersteund door 56 partners waaronder de Vegetariërsbond, Albert Heijn, Jumbo en Aldi en voedselmerken als Becel, Bolletje, Bonduelle, HAK, Heinz, Honig en Iglo.

>> Leestip >> ‘Toon meer lef met vegetarische snacks’

‘Proberen en proeven is geloven. Want vegetarisch eten is niet saai, smakeloos of ingewikkeld. Het is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens dier en milieu’, vindt Boerdam. Ze hoopt dat de campagneweek het voor de consument makkelijker maakt ‘zijn weg vinden in de vegetarische en plantaardige keuken’.

Water besparen

Op de website weekzondervlees.nl somt ze de milieueffecten op. ‘Met een dag zonder vlees bespaar je de 1476 liter water die gemiddeld nodig was geweest voor de productie van jouw dagelijkse portie vlees. En je bespaart 1600 gram CO2-uitstoot die gemiddeld nodig was geweest voor de productie van het dagelijkse portie vlees.’

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.