Pizzabakkers openen derde Foodmaster in Zeeland

Pizzabakkers openen derde Foodmaster in Zeeland
Smeuïge teksten op de muur plaatsen, zoals hier bij Foodmaster, is een goede manier om gasten te verleiden. Foto: Studio38c

De Zeeuwze ondernemers Pascal Pelkman en Wijnand Commijs zijn in Vlissingen neergestreken voor hun derde Zeeuwse Foodmaster-vestiging. Na verloop van tijd willen ze daar ook pizza's aanbieden.

De nieuwe Foodmaster in Vlissingen krijgt een vloeroppervlakte van 80 vierkante meter met 35 zitplaatsen. Het afhaalpunt en restaurantgedeelte zijn van elkaar gescheiden. De compagnons zijn voor hun nieuwe onderneming op zoek naar zes medewerkers. De bedoeling is om halverwege maart open te gaan.

Friet en pizza bij elkaar

Als de cafetaria eenmaal loopt, willen de ondernemers ook gaan bezorgen en pizza aan het assortiment toevoegen. ‘We zijn vanuit onszelf heel leergierig en hebben zodoende een cursus pizza maken gevolgd’, zegt Wijnand Commijs. ‘Daarnaast is het voor ons belangrijk om mensen vaker naar onze winkel te krijgen. Verbreding is dan goed, zeker in een wijk waar het aanbod gevarieerd moet zijn. Mensen bestellen soms friet en pizza bij elkaar, dus de behoefte is er zeker.’

Valkuil

Wijnand Commijs (links) Pascal Pelkman.

De Foodmaster-vestiging aan de Euromarkt in Middelburg verkoopt sinds 2016 pizza’s en doet ook aan bezorgen. ‘De valkuil bij pizza’s is de timing. Pizza’s hebben natuurlijk een andere afbaktijd dan friet, dus je moet je werkwijze erop aanpassen’, weet Commijs. In Middelburg en straks in Vlissingen staan 24 pizza’s op de kaart.

Weinig cafetaria’s kiezen voor pizza

Binnen formulehuis FHC zijn er nog drie cafetaria’s die ook pizza’s aanbieden, maar dan met een shop-in-shop van New York Pizza: Family Lisse, Foodmaster Aalsmeer en Foodmaster Heilo. ‘Er zijn er niet zo veel die pizza’s toevoegen’, zegt marketing manager van FHC Chantal van der Meer. ‘Zeker de Foodmaster-ondernemers willen hun assortiment smal houden om de omloopsnelheid en bereidingssnelheid erin te houden. Je moet er bovendien ruimte voor hebben en het zijn extra handelingen.’

Vers

Toch snapt ze de keuze van ondernemers als Pascal Pelkman en Wijnand Commijs. ‘De grootste concurrent, zeker als je inzet op bezorgen, is de pizzaketen. Ik zou dan eerder kiezen voor een shop-in-shop omdat je de kennis van die ketens dan in huis haalt. Als je het zelf gaat doen, moet je het goed aanpakken. De ondernemers in Zeeland doen dat; ze hebben een cursus gevolgd en maken de pizza’s vers.’

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.