Domino's zet bezorgscooter aan de kant

Domino's zet bezorgscooter aan de kant

Wie als bezorger aan de slag wil bij Domino's Pizza, kan straks niet meer relaxed op de scooter zitten. De pizzaketen stapt namelijk over op een andere vervoersmiddelen.

Over twee jaar zijn de scootertjes waarmee Domino’s pizza’s bezorgt uit het straatbeeld verdwenen. Dit heeft algemeen directeur André ten Wolde van Domino’s Pizza op het FSIN Brunchcongres in Amsterdam gezegd. ‘In 2020 stoppen we met onze scooters.’

Bezorgen met e-bikes

De pizzaketen is al druk bezig de scooters te vervangen, aldus de directeur van Domino’s in Nederland. ‘Op dit moment gaat 60 procent van onze bezorging al niet meer met de scooters’, zei Ten Wolde. Het bedrijf maakt tegenwoordig onder meer gebruik van e-bikes.

Drones

In Rotterdam Hoogvliet test Domino’s momenteel bezorging met een robot. ‘En in Nieuw-Zeeland testen onze collega’s al bezorging met drones. In Nederland zouden we dat technisch ook kunnen, maar het gebeurt nog niet omdat wetgeving in de weg staat. Het mag nog niet’, aldus Ten Wolde. Domino’s is op allerlei fronten bezig met het ontwikkelen van snellere manieren om pizza’s te bezorgen. ‘De gemiddelde bezorgtijd bedraagt nu 21 minuten. Die moeten we terugbrengen’.

Domino’s breidt uit

Domino’s Pizza is in Nederland ook bezig met een forse expansieoperatie. Het bedrijf telt op dit moment 242 vestigingen in Nederland. ten Wolde verwacht dit jaar 60 tot 65 vestigingen in de Benelux te kunnen toevoegen. Het grootste deel daarvan wordt in Nederland geopend.

Bron: Distrifood