Claus Company voegt Element Hotel Amsterdam toe aan portfolio

Claus Company voegt Element Hotel Amsterdam toe aan portfolio

Claus Company heropent op 3 januari 2021 als nieuwe exploitant de deuren van het Element hotel Amsterdam, onderdeel van Marriott International. Het hotel sloot in september na een enorme huurachterstand. Voor Claus gaat met deze uitbreiding de langgekoesterde wens van een hotel in Amsterdam in vervulling.

Element hotel Amsterdam opende in 2016 de deuren aan het Gelderlandplein in Amsterdam-Zuid en focust zich met 160 hotelkamers die allemaal zijn voorzien van een volwaardige keuken voornamelijk op extended stay.

De vorige exploitant, Bari Groep, had een huurcontract voor 20 jaar afgesloten maar werd er door vastgoedeigenaar Kroonenberg Groep in september dit jaar uitgezet nadat een huurachterstand was ontstaan die was opgelopen tot €1,5 miljoen. Ook de franchiseovereenkomst met Marriott voor het merk Element eindigde op dat moment. Kroonenberg heeft vervolgens contact gezocht met Claus over voortzetting van het hotel en het merk.

Nu heeft Claus Company zowel een nieuw huurcontract als een nieuwe franchiseovereenkomst getekend. Het betreft geen doorstart van het vorige Element, laat Claus weten. Om die reden zal ook geen personeel worden overgenomen vanuit de oude situatie.

Claus heeft de inventaris van het hotel overgenomen van de vastgoedeigenaar. In het hotel komen twee nieuwe f&b concepten: in februari opent een koffieconcept en eind 2021 wil Claus Company een tweede vestiging van hun succesvolle restaurantformule Barraca openen in het Element hotel. Volgens Claus betreft het een ideale locatie voor een upscale Braziliaanse restaurantervaring die goed aansluit bij het hotelconcept, het luxe winkelcentrum en de zakelijke doelgroep van de Zuidas.

Vurige wens

Ceo Rick Claus: ‘Met Element gaat een vurige wens van een hotel in Amsterdam in vervulling. We hebben lang gezocht naar een kans als deze om ons portfolio uit te breiden. Het Element hotel staat op de juiste plek, het is het juiste merk en ja, het kwam op het juiste moment.’

Claus Company runt al 20 jaar het viersterrenhotel Courtyard by Marriott Amsterdam Airport en is dus bekend met franchiseformules van ‘s werelds grootste hotelketen. Dat hotel in Hoofddorp, naast de eventlocatie Claus, rondde vorig jaar een flinke renovatie en uitbreiding af.

Dat hotel staat onder leiding van general manager Martijn Beekhuis, die deze functie ook voor Element op zich zal nemen en vanaf 1 januari verantwoordelijk is voor beide hotels.

Het juiste moment

Ondanks de coronacrisis is dit het juiste moment om het bedrijf uit te breiden, meent Claus. ‘Op dit moment zijn het zware tijden, maar de markt zal weer aantrekken. Ons familiebedrijf bestaat al 50 jaar en heeft een lange termijnvisie. Daar past investeren in een hoteluitbreiding in deze tijden bij.’

Toen zowel Marriott als Kroonenberg Groep hen benaderden voor dit project voelde het gelijk als een match. Het biedt daarnaast de kans om werknemers in te zetten in beide hotels. ‘Op deze manier behouden we onze talenten’, aldus Claus.

‘Wij zijn heel blij met een ondernemer als Claus Company op het Gelderlandplein’, aldus Lesley Bamberger, ceo van Kroonenberg Groep, eigenaar van het winkelcentrum en het hotel. ‘Het Gelderlandplein staat bekend om z’n persoonlijke benadering, service en klantgerichtheid. Veel winkels die op het plein gevestigd zijn, zijn familiebedrijven die hier al tientallen jaren zitten. Claus Company sluit hier perfect op aan.’

Over Element Amsterdam

Element by Westin is onderdeel van Marriott International. Het merk richt zich met ruime kamers inclusief volledig uitgerust keukenblok op zowel zakelijke als leisure gasten met een verblijf van één dag tot enkele maanden. Het lifestyle hotel beschikt over 160 modern designkamers, meerdere vergaderruimtes, een 24/7 motion fitnessruimte en een uitgebreid dakterras.

Het ontving als eerste hotel in Nederland een LEED-certificering voor groene gebouwen. In 2019 behoorde het tot de hoogst scorende 1 procent hotels van Nederland op TripAdvisor. Dit jaar ontving het zelfs een TripAdvisor award, omdat het bij de 10 procent beste hotels wereldwijd hoorde op het gebied van gasttevredenheid.

Over Claus Company

Claus Company is een horecaconcern met momenteel drie locaties die zich bezighouden met allerlei vormen van hospitality. Claus biedt multifunctionele eventruimtes, restaurants, drie escape rooms, een casino en 20 bowlingbanen. Het Courtyard by Marriott Amsterdam Airport hotel heeft 260 hotelkamers en tien vergaderzalen waaronder een auditorium. Papa’s Beach House is een goed bewaard geheim in het Haarlemmermeerse Bos, met een restaurant, eventruimte, twee terrassen en een privé strand. Deze drie horecalocaties in Hoofddorp treden als Claus Park Collection naar buiten. Met de uitbreiding van het Element hotel heeft het bedrijf 420 hotelkamers in Hoofddorp en Amsterdam.

Rick Claus introduceert Element Amsterdam hotel aan Claus Family: