Kenzo Leverink treedt met Friterie de Hooghe Heeren in voetsporen opa

Kenzo Leverink treedt met Friterie de Hooghe Heeren in voetsporen opa
Artist impression

Kenzo Leverink blaast het fastserviceverleden binnen zijn familie nieuw leven in. De ondernemer opent begin februari Friterie de Hooghe Heeren op de Markt in Ede en treedt daarmee in de voetsporen van zijn opa, die in dezelfde plaats jarenlang eigenaar was van cafetaria Kuykie's.

‘Er wordt volop verbouwd en het wordt echt heel erg mooi’, zo klinkt Kenzo Leverink enthousiast. Vorig jaar maart, net nadat Nederland kennismaakte met het coronavirus, nam hij cafetaria Hof van Gelderland over. ‘Mijn vader en ik zijn eigenaar van een bouwbedrijf. Dit kwam op mijn pad en ik vond en voelde dat ik het moest doen.’

Verse friet

Leverink kiest voor een friterie, omdat hij zich wil onderscheiden van de zestien andere cafetaria’s in Ede. ‘Ik zit heel centraal en krijg een terras op het zuiden. Daar hoort een kwaliteitsproduct bij. Laagdrempelig, maar wel ambachtelijk. Een vers frietje, dat we zelf klaarmaken vanaf het snijden. Ook onze kip- en varkenshaassaté gaan we zelf maken, en geleidelijk breiden we het ambachtelijke assortiment uit.’

Corona

Ondanks alle beperkingen vanwege corona, heeft hij nooit getwijfeld over de overname. ‘Ik moet wel zeggen dat ik er in maart geen rekening mee had gehouden dat de impact zo groot zou zijn dat zaken zouden moeten sluiten. Maar de bezorgmarkt groeit explosief en ik verwacht niet dat dit straks minder wordt.’

Terras op het zuiden

Als gasten straks wel weer de horeca in mogen, dan is Leverink ook daarop voorbereid. ‘Binnen krijgen we zestien zitplaatsen en voor de deur plaatsen we straks een groot terras, waarop ik heel veel mensen kwijt kan. Dat terras ligt op het zuiden en we hebben op de Markt ook nog eens veel zonuren.’