Misset Horeca Terras Kickstart: gratis online kennissessies, tips en inspiratie

Misset Horeca Terras Kickstart: gratis online kennissessies, tips en inspiratie

Misset Horeca organiseert van 15 tot en met 18 maart de online Terras Kickstart. Sprekers, ondernemers en kenners uit de horecabranche zullen sessies geven, tips delen en ondernemers voorbereiden op het nieuwe terrasseizoen dat eraan komt zodra de deuren weer open mogen. Deelname aan dit nieuwe event is gratis.

Met de Terras Kickstart biedt Misset Horeca ondernemers de beste sprekers, nuttige adviezen en inspiratie voor het nieuwe terrasseizoen. Wanneer dit terrasseizoen begint is nog even de vraag, maar met de Terras Kickstart gaat elke horecazaak in ieder geval voorbereid van start. Dit nieuwe initiatief komt in plaats van de jaarlijkse Terras Bootcamp, dat dit jaar vanwege de coronamaatregelen geen doorgang kan vinden.

Sprekers, inspiratie en ondernemers

Van maandag 15 tot en met donderdag 18 maart zullen diverse experts inspirerende kennissessies geven. Elke dag heeft een thema waarin dieper ingegaan wordt op hoe je je terras optimaal voor kan bereiden voor als de deuren straks open mogen. (Food-)schrijver en trendwatcher Denise Kortlever zal vier dagen lang de presentatie voor haar rekening nemen. Maandag is de kick-off van de Terras Kickstart en kunnen deelnemers vanachter hun eigen scherm een kijkje nemen achter de schermen van bekende collega's. Hoe hebben zij het afgelopen jaar ervaren, maar vooral: hoe kijken zij vooruit? Ook zullen ondernemers aan tafel live in in gesprek gaan over hoe zij hun terrassen aanpakken. Onder meer Rien Mol, van Landgoed Het Rheins over investeringen in zijn winterterras.

Winterterras van Landgoed Het Rheins.

Personeel, terraskaart en gastvrijheid

De dinsdag staat in het teken van personeel. Hoe ga je straks je personeel klaarstomen als de gasten massaal weer toestromen? Onder meer Niels Mulder van Nielz in Almelo zal uit te doeken doen hoe hij zijn medewerkers weet te binden en te boeien. Barry en Judith Zwinkels van restaurant Wollebrand vertellen op dinsdag meer over teamgevoel, samenwerking, onderlinge sfeer, maar ook het behoud van medewerkers en investeren in je mensen.

Op woensdag zal dieper ingegaan worden op de Terraskaart. Anouk Snelders, van Health Food Wall, geeft tips over hoe je gasten, die steeds vaker kiezen voor gezond, al dan niet vega(n), snel en eenvoudig op hun wenken kan bedienen. Uiteraard ontbreekt bierman en Misset Horeca-columnist Rick Kempen niet. Hij zal ondernemers wegwijs maken over hoe om te gaan met één van de populairste terrasdranken, die in vele soorten en maten (veelal tegenwoordig ook alcoholvrij) komt en hoe dit te combineren is met je terras(eten).

Meer info? Gratis inschrijven?:

Alles over de Terras Kickstart 2021

De donderdag staat geheel in het teken van Gastvrijheid. Frank Heijneman van Gast is Koning zal zijn bevlogen visie omtrent gastvrijheid loslaten op de deelnemers. Optimale gastvrijheidslessen door Mr. Gast is Koning himself. Ook Arnoud Schimmel en Alexandra Viersma nemen een sessie voor hun rekening. De voormalig Terras Top 100-winnaars weten in hun -normaliter- drukke restaurant de ultieme gastvrijheid te bieden in de hectiek rond het strand van Egmond aan Zee.

De komende tijd zullen nog meer sprekers aan het programma toegevoegd worden. Hou deze site daarvoor in de gaten en schrijf je dus alvast gratis in.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.