Jacob Jan Boerma stapt uit restaurant No Rules

Jacob Jan Boerma stapt uit restaurant No Rules
Jacob Jan Boerma

Jacob Jan Boerma stapt uit het Amsterdamse restaurant No Rules. Geruchten hierover worden bevestigd door mede-eigenaar Michel Pais.

‘Het is onwijs jammer, maar No Rules blijft No Rules. Aan het concept gaan we niet sleutelen nu Jacob Jan Boerma - voormalig driesterrenchef van Restaurant de Leest in Vaassen - stopt,’ zegt Michel Pais tegen Misset Horeca.

De stap van Boerma heeft volgens Pais geen negatieve lading. ‘Het is een chef met veel opties en mogelijkheden die op zijn pad komen. Blijf je middle of the road gaan zoals No Rules doet, of kies je toch weer voor het hoogste segment, zoals hij in Antwerpen gaat doen met een nieuwe zaak.’

Reactie Jacob Jan Boerma

Boerma zelf bevestigt desgevraagd dat  hij inderdaad zijn betrokkenheid bij het pizzarestaurant No Rules op het Marie Heinekenplein in Amsterdam staakt. Hij wil echter nog niet inhoudelijk reageren.

Team No Rules

Het overige team, inclusief chef van het eerste uur Richard Way, blijft aan boord. No Rules werd in maart 2020 geopend door Michel Pais en Bram van Es (ook eigenaren van Vondelpark3 en Strand Zuid) in samenwerking met Jacob Jan Boerma en Benjamin van Roekel.

Bram van Es, Jacob Jan Boerma, Benjamin van Roekel en Michel Pais.

‘Voor onze doelgroep geen probleem’

No Rules is dus net voor de eerste lockdown in maart vorig jaar gestart. ‘Achteraf de meest vervelende periode denkbaar,’ zegt Pais nuchter.  ‘Al heel snel moesten we weer dicht.’ Het vertrek van Boerma zal volgens Pais geen problemen opleveren bij de doelgroep van No Rules. Ook juridisch zorgt de stap van de topchef niet voor hoofdbrekers. Pais: ‘We gaan als goede vrienden uit elkaar. We moeten het allemaal nog wel netjes regelen. Maar de naam bijvoorbeeld blijft bij de overige ondernemers.’

Boerma zei hier eerder over tegen Misset Horeca: ‘Mijn hele carrière was ik gebonden aan regels. Nu niet meer. Daarom noemen we het concept No Rules.’ Maar deze naam verwijst ook naar de pizza’s. ‘We gaan verrassende toppings gebruiken. Ook hierin zijn we niet gebonden aan tradities.'

'Er blijft genoeg ervaring over'

‘We hebben veel van Boerma geleerd in het traject, met name over kwaliteit', vervolgt Pais. 'Maar het is niet zo dat de overige partners geen ervaren jongens zijn. We hebben een stevig track-record samen met veel horecaervaring. In de tweede lockdown is alles gefinetuned, hebben we gewerkt aan een nieuwe huisstijl en heeft alles eigenlijk een positieve upgrade gehad. Hopelijk mag de zaak snel weer open. Want hier blijft het niet bij…wordt vervolgd,’ besluit Pais.