Aris Frieterie in Gelderse Laren in actie voor lokale kapsalons

Aris Frieterie in Gelderse Laren in actie voor lokale kapsalons

Aris Frieterie in het Gelderse Laren komt in actie voor de drie kappers in het dorp. In samenwerking met de lokale keurslager kunnen gasten van woensdag 24 tot en met zondag 28 februari een patatje kapsalon kopen voor 8 euro. Van dat bedrag gaat 5 euro naar de drie kapperszaken.

Eigenaren Gerda en Aris Dijks kondigen hun actie aan op de Facebookpagina van hun cafetaria. ‘De drie Larense kappers wisten tot de publicatie van dit bericht nergens vanaf. Ze konden wij ze echt verrassen met dit initiatief’, zo schrijven de ondernemers.

Doorgaan niet voor alle sectoren vanzelfsprekend

De actie is opgezet om een gebaar te maken naar collega-ondernemers, in dit geval de drie plaatselijke kapperszaken. ‘Wij mogen van geluk spreken dat we in deze lastige tijd alsnog in beperkte vorm door kunnen gaan met ons werk. Helaas is dit niet meer voor alle sectoren vanzelfsprekend.’

Patatje kapsalon

Van woensdag 24 tot en met zondag 28 februari wordt in de cafetaria een patatje kapsalon met shoarma van Keurslager Van de Pol. De verkoopprijs is 8 euro en daarvan wordt 5 euro gereserveerd voor de kappers. ‘Het uiteindelijke bedrag wordt verdeeld onder de drie Larense kapperszaken.’

Lokaal samenwerken

Aris Frieterie wordt sinds februari 2010 gerund door het echtpaar Dijks. De eigenaren kopen zoveel mogelijk lokaal in en deden in het verleden meerdere malen met succes mee aan de Cafetaria Top 100.