Chef Roger Rassin weg bij Amstel Hotel

Chef Roger Rassin weg bij Amstel Hotel
Roger Rassin

Executive chef Roger Rassin is na bijna 13 jaar weg bij het Amstel Hotel in Amsterdam. 'Heftig,' zegt de chef er zelf over. 'Ik heb er 12 jaar en 11 maanden gewerkt. En heb er een toptijd gehad, maar het management maakt nu andere keuzes.'

Het Amstel Hotel gaat in zee met de Franse chef Cyril Lignac. ‘Die keuze maken eigenaar en management en daarmee leggen ze mij ook een keuze op,’ zegt Roger Rassin tegen Misset Horeca over zijn vertrek.

'Oriënteren op wat nu te doen'

Sinds begin februari 2021 is Roger Rassin (51) weg bij Het Amstel Hotel, 1 mei gaat hij definitief uit dienst. ‘Nu oriënteer ik me op de markt. Ik sluit niets uit. Nederland, buitenland. Mijn vrouw en ik zijn altijd het werk achterna gegaan. 13 jaar Amsterdam, 9 jaar in het Brabantse Oss toen ik bij Cordial werkte en daarvoor twee jaar in Friesland toen ik in de keuken stond bij Lauswolt. Ik kan wel zeggen dat de telefoon vaak overgaat sinds het nieuws van Lignac naar buiten kwam. Maar een beslissing over de toekomst is absoluut nog niet gevallen.’

‘Podium om van te dromen’

SVh-Meesterkok Roger Rassin bemande de keuken van Het Amstel Hotel sinds april 2008. ‘Toen had ik nooit gedacht dat ik bijna 13 jaar zou blijven. Het werd een podium waar ik alleen maar van had gedroomd. Ik kreeg er volop kansen en groeide als chef, als mens als keukenmanager en later als executive chef. We waren een kweekschool voor jonge talenten die je hebt zien doorstromen. Sommige zijn nu zelf ondernemer zoals Emiel Kwekkeboom. Keng Vichianrat doet het super goed in Bangkok. Frank van Thiel is nu executive chef bij Harry’s in Hotel Beaumont. Daar ben ik apetrots op. Daarnaast hadden we fantastische events in het hotel, draaiden we mee in de top van de Nederlandse gastronomie en heb ik mogen koken in bijvoorbeeld Moskou, in Israël en in China. Ik had dat alles nooit willen missen.’

Amstel Hotel Amsterdam

De laatste periode was Rassin ook betrokken bij de omvorming van Restaurant La Rive naar Amstel Restaurant. De stap die het management daarna nam, was niet zijn keuze.

La Rive raakte eind 2016 haar Michelinster kwijt. Iets wat de culinaire wereld schokte. 

Vertrek Rassin

Corona kan Rassin niet als schuldige aanwijzen voor zijn vertrek, zo zegt hij zelf. ‘Maar de pandemie heeft het hotel niet geholpen het afgelopen jaar natuurlijk. De markt in Amsterdam ziet er totaal anders uit.’ In augustus 2020, midden in het coronajaar, werd La Rive gesloten en wilde het hotel meer lokale gasten trekken door het toprestaurant gelijk te trekken met de brasserie onder de naam Amstel Restaurant.