Roger Rassin executive chef Van der Valk Sassenheim

Roger Rassin executive chef Van der Valk Sassenheim

Roger Rassin (voorheen Amstel Hotel) is de nieuwe executive chef van Van der Valk in Sassenheim. Hij wordt verantwoordelijk voor de volledige f&b van het hotel met drie restaurants. Ook de banqueting van de 16 zalen behoort tot zijn takenpakket.

Roger Rassin (51) verliet eerder dit jaar na bijna 13 jaar Het Amstel Hotel in Amsterdam. Dit hotel gaat voor de culinaire invulling in zee met de Franse chef Cyril Lignac. ‘Die keuze maken eigenaar en management en daarmee leggen ze mij ook een keuze op,’ zei Roger Rassin in maart 2021 tegen Misset Horeca over zijn vertrek.

SVH Meesterkok Rassin is 17 mei gestart bij Van der Valk Sassenheim-Leiden. ‘Het is een dynamisch bedrijf met veel nieuwe plannen, geleid door Ab de Bruijn en zijn echtgenoot. Met korte lijnen. Ze zijn in 2019 verkozen tot Leerbedrijf van het Jaar en ook dat spreekt me enorm aan. Kennis doorgeven is super belangrijk.’

In Sassenheim krijgt Rassin de opdracht om de keuken 'naar een nog hoger niveau te tillen'. Naast drie restaurants biedt het hotel congrescapaciteit voor ruim 600 personen. Rassin gaat ook voor deze gasten de catering verzorgen. Hiervoor gaat hij nauw samenwerken met chef-kok Robert-Jan de Koning. Het hotel exploiteert onder andere Restaurant Nest en de OZZO Oriental Restobar. Ook wordt straks, als de coronaregels verder versoepelen, het live cooking buffet weer opgestart. Momenteel is alleen het terras (overdekt en verwarmd) in gebruik.

Groot contrast?

Het grote contrast tussen Het Amstel Hotel en Van der Valk Sassenheim, deert Rassin niet. Eigenlijk kijkt hij daar heel anders tegenaan. ‘Dat lijkt misschien zo voor de buitenwereld. Maar wat Van der Valk doet met investeringen, werkgelegenheid, kwaliteit en omloopsnelheid is echt heel knap. Natuurlijk heb ik bij Cordial in Oss en bij Het Amstel in Amsterdam op sterrenniveau gewerkt en dat gaat veranderen. Maar dat wil niet zeggen dat kwaliteit bij Van der Valk geen rol speelt. Het is een ander genre, maar ook hier gaat het om vakmanschap. Ik blijf er voor staan om het beste product neer te zetten. Maar dan passend bij Van der Valk.’

Daarnaast wil Rassin graag meer werk maken van kennisoverdracht. ‘Dat deed ik bij Het Amstel al, en heb ik altijd super leuk gevonden. Hopelijk kan ik daar nu nog intensiever mee bezig gaan.’

Rassin zal de drie restaurants, de lobby en ook de banqueting samen met het team uit de coronatijd moeten leiden. ‘Hopelijk mag eind mei binnen weer iets. Maar voor alle zalen ook weer volop in bedrijf zijn met bijbehorende banqueting zal nog wel even duren.’

Ab de Bruin: 'fantastische match'

Hoteleigenaar Ab de Bruijn (4e generatie Van der Valk) is blij met de komst van Rassin. ‘We zijn ontzettend trots dat we zo’n ervaren chef aan boord hebben gehaald. Het voelt als een fantastische match. Bovendien is zo’n sterke persoonlijkheid écht een toevoeging voor Restaurant Nest. In dit restaurant hebben we een open-keuken en kunnen onze gasten meegenieten van zijn kookkunsten’.

Roger Rassin

Roger Rassin is een geboren Maastrichtenaar die als 24-jarige begon als demi-chef de partie bij het Amstel Hotel in Amsterdam, toen nog onder leiding van chef-kok Robert Kranenborg. Hij werkte zich op tot junior sous-chef, waarna hij Amsterdam verruilde voor Friesland en als sous-chef werkte voor Landgoed Lauswolt. In 1998 ging hij – in zijn eerste functie als chef-kok – aan de slag voor Hotel de Weverij in Oss, waar hij een Michelinster behaalde. Na tien jaar ging hij terug naar Amsterdam, waar het Amstel Hotel hem verwelkomde als chef-kok voor La Rive. Hij groeide binnen twee jaar door tot executive chef en mag zich sinds 2014 SVH Meesterkok noemen.  La Rive verloor eind 2016 haar Michelinster. In de zomer van 2020 ging het restaurant over op een ander concept en andere naam.