Amstel Hotel stelt nieuwe f&b-director aan

Amstel Hotel stelt nieuwe f&b-director aan
Foto: Diederik van der Laan

Het Amstel Hotel in Amsterdam trekt in de vooravond van een grootscheepse renovatie en herpositionering van het beroemde hotel de ervaren Thomas Kuiper aan als nieuwe f&b-director.

De 36-jarige Thomas Kuiper is aangesteld als f&b-director van het Amstel Hotel. Hij is verantwoordelijk voor alle horeca- en f&b-activiteiten binnen het iconische Amsterdamse vijfsterrenhotel. Onder zijn leiding en met een nieuwe, vooruitstrevende strategie, wil het Amstel Hotel hét toonbeeld van luxe, grandeur en koninklijke elegantie worden.

Thomas Kuiper werkt bij het Amsterdamse hotel onder meer samen met general manager Rudolf van Dijk.

Lang beschikte het hotel met restaurant La Rive over een Michelinster. Die verdween in 2016, waarna het restaurant in 2020 sloot. De laatste jaren werd de f&b gedragen door chef-kok Roger Rassin en sommelier Ronald Opten. Rassin vertrok in 2021 na 13 jaar, een jaar later verliet Opten in 2022 het hotel na 14 jaar. Het is nu aan Thomas Kuiper die glorie van weleer te gaan herstellen.

Van Hawaii naar Noord-Holland

Kuiper komt van het Four Seasons Resort O’ahu Hawaii waar hij werkzaam was als assistent f&b-director. Na onder meer 12 jaar bij de high-end hotelketen te hebben gewerkt, keek Kuiper uit naar een nieuwe uitdaging. Hij verruilde het warme Hawaii voor het koude Nederland om hier met een hedendaagse visie de f&b van het Amstel Hotel onder handen te nemen. Want áls hij het Four Seasons zou verruilen, moest het voor een tophotel zijn. De ‘Grande Dame’ stond hoog op het verlanglijstje van Thomas Kuiper.

Thomas Kuiper: ‘Het Amstel Hotel krijgt het komende jaar de aandacht die ze verdient en daar hoort hoogwaardige horeca en f&b bij. Aan mij de taak om met een moderne visie een nieuwe strategie uit te stippelen. Ik ben aangesteld om samen met de chef-kok vernieuwing te brengen en ervoor te zorgen dat het Amstel Hotel deel uitmaakt van de culinaire top. Zo wordt het restaurant toegankelijker voor Amsterdammers en er gaat een frisse wind door de bar, banqueting en roomservice. Natuurlijk allemaal in lijn met, en passend bij, de Grande Dame van Amsterdam.’

Grondige verbouwing

Het Amstel hotel ondergaat het komende jaar een grondige verbouwing, om te transformeren naar een luxe toevluchtsoord waar excellente service, hoogwaardige f&b en exceptionele hotelkamers gasten van over de hele wereld trekken, maar ook uit de stad. Het hotel zal tijdens de verbouwing openblijven.