Deuren La Rive definitief gesloten: 'nu Amstel Restaurant'

Deuren La Rive definitief gesloten: 'nu Amstel Restaurant'

De deuren van het befaamde restaurant La Rive zijn voorgoed gesloten. Het restaurant heet nu Amstel Restaurant.

Dat laat Rudolf van Dijk, general manager InterContinental Amstel Amsterdam, tegenover De Telegraaf weten. 'We hebben de brasserie en het restaurant gelijk getrokken. De naam is omgedoopt in Amstel Restaurant. Het staat voor de juiste prijs-kwaliteit verhouding. Juist dankzij dit nieuwe concept hebben we ook weer veel lokale gasten meerdere malen mogen ontvangen. Lokaal is dan ook de basis van waaruit we het Amstel Hotel en restaurant verder zullen uitbreiden', legt Van Dijk uit.

Van Dijk vervolgt: 'We willen toonaangevend zijn en het hotel als luxe bestemming op de kaart houden. Op het menu herkent de gast ongecompliceerd en simpelweg goed eten en drinken. Met een prachtig uitzicht op de Amstel kunnen gasten met name op het terras van de nieuwe menukaart genieten. De coronasituatie heeft ervoor gezorgd dat we deze eerste veranderingen versneld hebben geïntroduceerd. Vanuit hier bouwen we verder. Het Amstel Hotel is van ons allemaal. De huiskamer van Amsterdam.' De general manager kondigt aan dat er nog meer wijzigingen zullen volgen.

Over La Rive

La Rive was het restaurant in het Amstel Hotel in Amsterdam. De laatste chef-kok was Roger Rassin, die in 2008 de leiding overnam. Voorheen kookte onder meer Robert Kranenborg (1992-2000) en Edwin Kats (2000-2008) er. Vanaf 1994 had het restaurant 22 jaar achtereenvolgens één of twee Michelinsterren. In 2016 verloor het restaurant haar ster. Michelin vond vrij vertaald dat La Rive de culinaire concurrentie niet bij kon benen.

Historie van de sterren bij La Rive

La Rive kreeg eind 1993 haar eerste ster in de gids voor ’94. In 1997 kwam daar een tweede bij die in 2001 na het vertrek van Kranenborg (1992 – 2000) weer verdween. In 2002 kookte Edwin Kats de tweede ster terug bij het Amstel Hotel waarna deze in 2006 weer verdween van de gevel.

Over Rudolf van Dijk

Rudolf van Dijk

Sinds dit voorjaar is in Rudolf Van Dijk een nieuwe general manager gevonden. Van Dijk werkte bijna 22 jaar bij Four Seasons Hotels and Resorts, waar hij hotels leidde in wereldsteden als New York, Shanghai, Bangkok, Tokyo, Singapore, Hangzhou, Sydney, en Moskou. In augustus 2018 verliet Anita Bos na ruim zes jaar het hotel en ging aan de slag bij Parc Broekhuizen. Vervolgens nam Rob Timmermans ad interim de honneurs waar. In oktober 2018 werd Jan-Paul Kroese als definitieve opvolger van Bos gepresenteerd, maar hij verliet het hotel binnen een jaar alweer. Tom Krooswijk, die zelf bijna tien jaar general manager van hotel De l’Europe was geweest, werd ingevlogen om het Amstel tijdelijk te leiden. Bij Krooswijks aantreden in september 2019 werd gezegd dat zijn aanstelling maximaal een jaar zou duren.