Wine Professional Diamond Award voor Peter Klosse

Wine Professional Diamond Award voor Peter Klosse

Peter Klosse van de Academie voor Gastronomie en De Echoput in Hoog-Soeren is één van de ontvangers van een Wine Professional Diamond Award. Initiatiefnemer The Wine & Food Association reikte er ook een uit aan Tjitske Brouwer van Vinoblesse en Fabiola Bonke van Spanje Totaal.

De awards worden normaal gesproken uitgereikt op de zondag voor de start van de Wine Professional. Omdat er dit jaar geen fysieke beurs was, zijn de drie winnaars in maart bekendgemaakt in een video.

Verdienstelijk gemaakt voor de Nederlandse gastronomie

De Diamond Awards worden jaarlijks toegekend aan personen of bedrijven die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse gastronomie.

Dit jaar heeft The Wine & Food Association gekozen voor Peter Klosse, Tjitske Brouwer en Fabiola Bonke. Brouwer importeert al meer dan dertig jaar wijn onder de naam Vinoblesse. Bonke is betrokken bij onder andere Grapes Unlimited en Spanje Totaal.

Klosse is de tweede generatie die aan het roer stond bij De Echoput in Hoog-Soeren, smaakprofessor en auteur van meerdere boeken.