Stuntman Willem de Beukelaer maakt film over horeca in coronatijd

Stuntman Willem de Beukelaer maakt film over horeca in coronatijd

Willem de Beukelaer, de beroemdste stuntman van Nederland, heeft voor het eerst in zijn leven een documentaire geregisseerd. Samen met cameraman Rolf Dekens maakte hij 'Binnenkort te huur', een film waarin zij de crisissituatie van de Nederlandse horeca in coronatijd schetsen.

De Beukelaer is zelf, naast zijn werk in de filmwereld, ook werkzaam in de horeca. Voor de korte documentaire spraken de twee makers met vijf eigenaren over hoe zij de huidige coronacrisis ervaren en hoe zij de financiële zorgen proberen de baas te worden. De Beukelaer maakte eerder als regisseur al twee korte fictiefilms.

Wie zijn de gevolgen voor de individuele barman?

‘Vaak wordt in de media gesproken dat de horeca het zwaar heeft’, stelt hij. ‘Maar wie zijn die mensen en wat heeft die zwaarte voor de individuele barman voor gevolgen?’

Binnenkort te huur is online gratis te zien op onder andere YouTube, Vimeo en Facebook. Het was afgelopen weekend precies één jaar geleden dat voor Nederland de eerste lockdown een feit was. De verwachting was toen dat de lockdown een paar weken ging duren.

Oscars

De Beukelaer deed de afgelopen decennia het stuntwerk voor tientallen grote Nederlandse en internationale films, van Zwartboek tot Ocean’s Twelve. Hij is sinds een jaar ook lid van de Academy, de organisatie die jaarlijks in Hollywood de Oscars uitreikt.