Nieuw 'bewust' horecaconcept Efteling: De Betere Keuze

Nieuw 'bewust' horecaconcept Efteling: De Betere Keuze

De Efteling start een nieuw horecaconcept: De Betere Keuze. Door met een label aan te geven welke voeding een gezonder alternatief is, kunnen gasten hier eenvoudig voor kiezen. Daarbij krijgen niet alleen de snoeptomaatjes en plakjes kipfilet het label mee.

Michiel van Kempen, assortimentsmanager horeca bij de Efteling: 'We kiezen heel bewust voor een gezonder alternatief in iedere productgroep. Je kunt wel een salade aanbieden in de snackbar, maar gasten komen hier juist voor frites en snacks.'

Uitleg over gezondere keuze

De Betere Keuze is een product dat op basis van voedingswaarden beter is dan vergelijkbare producten uit dezelfde categorie. Deze producten of gerechten krijgen vervolgens een label mee, waarop staat waarom het een 'Betere Keuze' is. 'Dit kan zijn omdat er minder suiker in zit of omdat het juist meer vezels bevat. Welbekend is natuurlijk dat volkoren producten vaak voedzamer zijn. Maar natuurlijk hebben we ook creatievere alternatieven. En we gaan de mogelijkheid bieden om te kiezen voor meer groenten in plaats van koolhydraten. Gegrilde groenten in plaats van rijst bijvoorbeeld,' legt Kempen uit.

Efteling betere keuze

Voor dit nieuwe concept heeft het park informatie gebruikt vanuit het Voedingscentrum. De Efteling gebruikt de Schijf van Vijf als inspiratiebron en heeft haar eigen adviespanel om advies gevraagd.

Wél dat broodje worst

Voor ieder productgroep komt op termijn een gezonder alternatief beschikbaar. Denk aan een volkoren pannenkoek met vers fruit in plaats van stroop en een groentewrap in plaats van brood. Volgens Kempen moet De Betere Keuze vooral smaakvol zijn: 'Vooral tijdens een dagje uit wil je lekker eten. Maar net zo lekker kan altijd iets gezonder. Dat betekent dus wél dat broodje worst, maar dan met een volkoren broodje en een verse tomatensalsa in plaats van saus.'