Grolsch en Qredits bieden horecaondernemers financieringsmogelijkheid

Bierbrouwerij Grolsch en kredietverstrekker Qredits gaan -potentiële- klanten van de bierbrouwer een speciale kredietvorm bieden. Qredits biedt daarbij 1% rentekorting op de bestaande tarieven en Grolsch neemt de behandelingskosten voor haar rekening. Het gaat dan om kredieten tot €250.000 met een maximale looptijd van 5 jaar.
Delen:

Qredits is de verstrekker van de kredieten, waarbij de Grolsch deels borg zal staan. Door deze constructie kan de rente volgens beide partijen ‘op een acceptabel niveau’ gehouden worden en kan indien nodig snelheid gemaakt worden in het verstrekken van benodigde kredieten.

Lees ook:

Bierbrouwer Grolsch kreeg vanuit 'haar ondernemers' de afgelopen weken nog al eens het verwijt weinig van zich te laten horen. Ook toen Swinkels, Heineken en AB InBev -delen van- huren kwijtscholden bleef het lang stil vanuit Enschede.
'Kritiek dat wij niets lieten horen snap ik oprecht niet'

In de samenwerking met Grolsch is verwerkt dat Qredits 1% rentekorting op de bestaande tarieven geeft en de bierbrouwer zal op haar beurt de behandelingskosten voor haar rekening nemen. Qredits kan kredieten verstrekken tot €250.000 met een maximale looptijd van vijf jaar.

De ondertekening van de samenwerking. V.l.n.r.: Bert Termijtelen, Jacco Potkamp, Roy Spit & Bianca Knoef.

‘Alle horecaondernemers welkom’

‘Ondernemers snakken naar liquiditeit, maar kunnen die veelal niet vinden. En dat is natuurlijk ook lastig voor een branche die al maanden letterlijk (deels) op slot zit zonder enig perspectief’, aldus Roy Spit, operationeel directeur bij Qredits en Jacco Potkamp, sales director bij Grolsch.

‘Daarom hebben we de samenwerking opgezocht. Samen beschikken we over nog meer kennis en expertise en zijn we in staat om kansen en risico’s goed en verantwoord in te schatten en advies op maat te geven’, aldus Spit. ‘We zijn ervan overtuigd dat we met deze samenwerking meer horecaondernemers mogelijkheden kunnen bieden om gezond uit deze crisis te komen. Wat ons betreft zijn alle horecaondernemers welkom om gezamenlijk te bekijken of deze kredietvorm te realiseren is in hun specifieke situatie’, zegt Potkamp.

grolsch proefbrouwerij

Als de bank niet thuis geeft

Qredits verstrekt al sinds 2009 zakelijke kredieten in alle branches en sectoren die via banken moeilijker financiering kunnen krijgen. Belangrijk kenmerk van Qredits is dat ze dit doet als stichting zonder winstoogmerk. Hierdoor is horeca, net als bijvoorbeeld detailhandel en bouw vanaf de start al een belangrijke doelgroep.

Spit: ‘Verantwoord verstrekken gaat nóg beter als je samenwerking zoekt met specialisten in de branche. In dit geval Grolsch, die met haar Horeca Finance Team in eigen beheer ook een afdeling met specialisten in horecafinancieringen heeft.’

Overigens is de steun niet enkel financieel. Bij het afnemen van een (overbruggings)krediet worden ondernemers ook gewezen op de mogelijkheid om gratis deel te nemen aan de verschillende ondernemerstrainingen. Datzelfde geldt voor de 1-op-1 coaching, verzorgd door een professional of ervaren ondernemer uit de poule van 700 vrijwillige Qredits-coaches.