Rene Bogaart bereikt in 5 minuten crowdfundingsdoel Pavarotti Kijkduin

Rene Bogaart bereikt in 5 minuten crowdfundingsdoel Pavarotti Kijkduin
Rene Bogaart

Horecaondernemer Rene Bogaart was enorm verrast dat in 5 minuten tijd middels crowdfunding een bedrag van maar liefst €400.000 werd geïnvesteerd in Pavarotti Kijkduin. Daarmee is het doel voor de eerste fase bereikt. 'Ik kan je vertellen: dit gaat sneller dan de bank.'

'Ik ben ongelooflijk dankbaar voor de supersnelle funding van Pavarotti Kijkduin. In slecht 5 minuten was het benodigde bedrag geïnvesteerd.' Tegenover Misset Horeca zegt hij: 'Het is 1,5 jaar geleden dat Horeca Crowdfunding zulke getallen heeft gedaan, dus ze waren aanvankelijk best terughouden.' Hij zegt, naast de investeerders, ook Horeca Crowdfunding dankbaar te zijn voor het vertrouwen.

Coronacrisis

Bogaart vertelt dat het tijdens de coronacrisis allemaal niet zo van een leien dakje ging. Hij verkocht zijn panden aan zijn zakenpartner om zo zijn personeel te kunnen behouden. 'Ik ben 52 en al 52 jaar slaap ik lekker, behalve de afgelopen paar maanden. Of je gaat nu je hele organisatie uitkleden, of je probeert op deze manier iedereen bij je te houden en je rekeningen te betalen', zo zei hij toen.
De eigenaar van de formule Pavarotti, en restaurants als Gina, Volle Maan, Clooney, Bij Oma.nl en Brasserie Napoleon, kocht de panden die hij nu van de hand heeft gedaan in betere tijden. Het gaat voornamelijk om panden in het Zoetermeerse Stadshart. Zijn zakenpartner kocht de de helft van hem: tachtig appartementen, de panden van Clooney, Pavarotti en Spetters. Bogaart huurt deze panden nu van hem.

Nieuwe zaken

Bogaart richt zich nu op het openen van nieuwe zaken: Pavarotti Kijkduin, maar ook gaat hij de eerste Nederlandse vestiging van sportsbar O’Learys in Westfield Mall of the Netherlands (Leidschendam) exploiteren. Het betreft een entertainmentcentrum met sport- en eetgelegenheden.

Flagship vestiging

Pavarotti Kijkduin wordt gevestigd op de boulevard van Kijkduin en zal uit twee verdiepingen bestaan. Op de boulevard zelf beschikt het restaurant over een serre met 150 couverts. Op strandniveau worden maar liefst 500 couverts gerealiseerd. Deze vestiging zal beschikken over een enorme unieke glazen 'Ocean' tank, waaraan gasten een speciale tafel kunnen reserveren om tijdens een diner te genieten van deze onderwaterwereld. Pavarotti Kijkduin wordt de 'Flagship vestiging' van de Pavarotti restaurantformule.

Pavarotti

Bij Pavarotti worden Italiaanse gerechten geserveerd. Bogaart, eigenaar van Big Horeca Groep, opende in 2016 de eerste Pavarotti vestiging in Zoetermeer (Stadshart) en het concept is sindsdien succesvol. De vestiging in Zoetermeer vormde de basis voor de groei van de Pavarotti-formule. Eind 2018 opende de tweede vestiging in Delft en in 2020 opende ook de vestiging in Leiden. Naar verwachting zal de vestiging in Kijkduin in maart 2022 geopend worden.

crowdfunding in de horeca
Al sinds de opening is het Italiaanse restaurant in het hart van Delft in trek. (C) Roel Dijkstra

De financiering

De financiering wordt aangetrokken om de verbouwing en inrichting van Pavarotti Kijkduin (+/- 1500 m2) mogelijk te maken. Naast financiering vanuit bekende toeleveranciers en een investering van de verhuurder is aanvullende financiering benodigd. Na de bijdragen van toeleveranciers resteert een langlopende financieringsbehoefte via crowdfunding van €800.000. Deze wordt vanwege de bouwperiode in twee delen gefinancierd. Het 2e deel van de aanvraag zal naar verwachting eind oktober worden gepubliceerd .