Restaurantgids Lekker 500 krijgt weer ranglijst in volgende editie

Restaurantgids Lekker 500 krijgt weer ranglijst in volgende editie

De editie 2022 van de restaurantgids Lekker 500 krijgt zoals vanouds weer een ranglijst van de 100 beste restaurants van Nederland. De redactie besloot deze vanwege corona niet te publiceren in de editie van 2021.

De Lekker restaurantgids voor 2021 zag er anders uit dan andere jaren. Vanwege corona stond er geen ranglijst van de 100 beste restaurants van Nederland in. Geen stijgers, dalers of mutaties in de top tien. Wel werden er 61 restaurants nieuw opgenomen in de gids. De hele gids was een ode aan de door corona getroffen horeca.

Alle nog bestaande restaurants uit de gids van 2020 kregen in 2021 een plek in Lekker. Bij het ter perse gaan ervan was destijds 6 procent van de 500 beste restaurants van Nederland (noodgedwongen) gestopt.

Lekker inspecteert weer

Restaurantgids Lekker heeft de inspecties voor de gids van 2022 inmiddels hervat nu restaurants binnen gasten mogen ontvangen, zonder eindtijd van eerst 20 of later 22 uur.

‘Wat hebben we de horeca en gastvrijheid gemist en wat zijn we blij dat we weer uit eten mogen. Niet alleen voor onszelf, uiteraard ook voor alle restaurateurs. De afgelopen editie van Lekker500 was een ode aan de helden van de horeca, maar vanzelfsprekend konden de redactie van Lekker500 en het team van kritische, onafhankelijke rapporteurs niet wachten om daadwerkelijk weer op pad te gaan.’

Na de turbulente coronaperiode is de redactie van Lekker momenteel al weer druk bezig met het samenstellen van een objectieve, onafhankelijke gids. Lekker bestaat al 43 jaar en wordt volgens hoofdredacteur Annelies Pijper op 29 november op een ludieke manier gepresenteerd. Tegelijkertijd is ook de uitreiking van de Hennessy Gastvrijheidsprijs.

Vanaf 30 november is de gids te koop. Vorig jaar vond de presentie online plaats.