Parel Marlijn Drost: 'Die vrijheid en waardering maken dat ik niet weg wil'

Parel Marlijn Drost: 'Die vrijheid en waardering maken dat ik niet weg wil'
Parel Marlijn Drost van de Terras Top 100 2021

Marlijn Drost werd maandag 7 september tijdens de uitreiking van de Terras Top 100 2021 totaal overrompeld toen ze het podium op werd geroepen. Daar werd ze officieel uitgeroepen tot Parel het Jaar. Door haar werkgevers wordt ze omschreven als een onmisbare schakel in hotel De Vossenberg in Vierhouten. 'De vrijheid en waardering die ik hier krijg, maakt het ook dat ik niet weg wil', vertelt ze.

Marlijn Drost: 'Brenda ten Wolde en Jeroen Vos, eigenaren van Hotel de Vossenberg in Vierhouten, en ik zijn wel echt een team. Samen bedenken we nieuwe, leuke dingen.' Het team aansporen is wel iets wat Drost graag voor haar rekening neemt. 'Duidelijk communicatie vind ik daarin belangrijk. Zorgen dat de neuzen allemaal dezelfde kant op staan.' Ze vertelt dat het bij De Vossenberg veelal heel hard knallen is, 'maar af en toe even een pas op z'n plaats en uitleggen waarom we iets op een bepaalde manier doen is dan heel erg belangrijk. Dus ook een briefing met het personeel om iedereen aan boord te houden.'

De eigenaren zeggen over haar: 'Natuurlijk overleggen we veel als managementteam, maar juist omdat er niets is voorgeschreven moet je zelf alles ondervinden, oplossen en nadenken over dingen die niet goed gaan en hoe je dat in de toekomst moet oplossen. Marlijn kan dat als geen ander.’

Stukje uitleg is heel belangrijk

Drost vertelt dat ze het fijn vindt dat de eigenaren met een gerust hart wel eens weg kunnen. 'Dan voelt het ook echt als mijn bedrijf en mijn team.' Belangrijkste tip die zij collega's mee zou willen geven? 'Ik denk dat het belangrijk is dat wanneer je iets wilt, je ook uitlegt waarom je het op die manier graag hebt. Dat stukje uitleg is heel belangrijk.'

Eerste les

Wat ze een nieuwe medeweker als eerste meegeeft? 'Het eerste wat ik zeg is: 'Je krijgt vandaag heel veel informatie, je gaat niet altijd alles kunnen onthouden, maar blijf altijd communiceren met de gast. Haal een collega erbij als je het even niet meer weet, want de gast weet niet dat jij hier vandaag voor het eerst werkt.''

Vrijheid

Drost (29) vertelt dat ze nu 9,5 jaar bij De Vossenberg werkt. Aanvankelijk kwam ze binnen als medewerkster, toen als eerste medewerkster en nu bedrijfsleidster. 'Ik heb wel eens zitten denken aan een eigen zaak, maar ik krijg hier zoveel vrijheid en ik merk heel erg de waardering, dat maakt het dat ik niet weg wil.'


Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.