Marlijn Drost: Terras Top 100 Parel van De Vossenberg

Marlijn Drost: Terras Top 100 Parel van De Vossenberg
Marlijn Drost, Foto: Koos Groenewold

Een onmisbare schakel die zelf nadenkt over de uitdagingen die binnen het bedrijf op haar pad komen, die zorgt dat de boel blijft draaien en de ondernemers af en toe eens weg kunnen. Dát is de Parel van de Terras Top 100 2021: Marlijn Drost.

Brenda ten Wolde en Jeroen Vos, eigenaren van Hotel de Vossenberg in Vierhouten, herinneren zich hun eerste kennismaking met hun Parel van het Jaar nog goed. Brenda: ‘Ik herinner me Marlijn tijdens haar sollicitatiegesprek als een frisse, knappe, slimme meid. Iemand die heel enthousiast overkwam, kennis van zaken had, want ze had toen al ruime ervaring in de horeca, en stevig in haar schoenen stond. Als hulpkracht waren we al superblij met haar; binnen de kortste keren opende en sloot ze het pand, maar ook kwam ze met goede ideeën en trok nieuw personeel aan.’

Studeren en werken

Marlijn studeerde in die tijd aan de Hogere Hotelschool Stenden in Leeuwarden. Nadat ze deze met succes af wist te ronden, in 2014, is ze fulltime in dienst getreden bij haar werkgever, De Vossenberg. Brenda: ‘Wat Marlijn zo bijzonder maakt is haar doorzettingsvermogen en haar veerkracht. Wij zijn een BV en hebben dus geen voorgeschreven regels of afspraken zoals verschillende horecaketens dat wel hebben. Bij ons moet je het zelf verzinnen, zeker als leidinggevende.

De Vossenberg

Natuurlijk overleggen we veel als managementteam, maar juist omdat er niets is voorgeschreven moet je zelf alles ondervinden, oplossen en nadenken over dingen die niet goed gaan en hoe je dat in de toekomst moet oplossen. Marlijn kan dat als geen ander.’

Doorgroeien

Sinds die tijd wist Marlijn zich haast onmisbaar te maken en door te groeien naar eerste medewerker bediening en uiteindelijk de bedrijfsleider die ze nu is.
Brenda: ‘Zij is de drijvende kracht in onze zaak en vooral dankzij haar kunnen wij met een gerust hart de zaak achterlaten voor vrije dagen of vakantie.’

De Parel van het Jaar
Jaarlijks vraagt Misset Horeca aan de deelnemers van de Terras Top 100 één van hun medewerkers te nomineren. Wie heeft zich onmisbaar gemaakt, wie onderscheidt zich, wie verdient een pluim of juist een steuntje in de rug? Elke werkgever kan één werknemer nomineren middels een mail. De beste, leukste, meest ontroerende motivatie wordt door de redactie van Misset Horeca verkozen tot Parel van het Jaar van de Terras Top 100.Voorgaande Parels van de Terras Top 1002019 - Naomi van Elten, De Hessenkar, Achterveld
2018 - Annemarie Bruines, De Groes, Zelhem
2017 - Jolanda Ott-Rauch, De Korte Duinen, Soest
2016 - André Homan, Het Rheins, Enter
2015 - Anouk de Hamer, Oranjeplaat, Arnemuiden


Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.