nieuws

Annemarie Bruines is De Parel van de Terras Top 100 2018

Café 2907

Annemarie Bruines is verkozen tot Parel van het Jaar van de Terras Top 100 2018. De medewerkster van De Groes in het Achterhoekse Zelhem werd door haar werkgevers genomineerd voor haar talent, doorzettingsvermogen en het feit dat ze tegenslagen met opgeheven hoofd tegemoet treedt.

Annemarie Bruines is De Parel van de Terras Top 100 2018

Tot haar grote verrassing werd Annemarie Bruines tijdens het Terras Top 100 Event in Staverden, uitgeroepen tot Parel van het Jaar. Haar werkgevers, Ernst-jan de Gee en Taco Dorst van De Groes in Zelhem, hadden haar genomineerd en, samen met haar collega’s, onder valse voorwendselen meegenomen naar de uitreiking.

Emotioneel ontvangst

Emotioneel nam ze de de prijs in ontvangst op het podium uit handen van presentator Erik van Muiswinkel. De Parel is een prijs voor een medewerker die uitblinkt, die zich onmisbaar weet te maken, een pluim óf een steuntje in de rug verdient. Volgens haar werkgevers was Annemarie dé aangewezen persoon.

Toen Annemarie begin 2017 ons team kwam versterken, voelden we meteen dat we een bijzondere vrouw hadden aangetrokken’ aldus De Gee en Dorst. ‘Maar privé maakte ze een erg moeilijke periode door. En toen ook nog haar bedrijf ter ziele ging, werd haar toekomstbeeld nog meer verstoord. Als sterke, alleenstaande moeder van twee kinderen (Fay, 2 jaar en Pelle, 4 jaar) nam ze het heft in handen en kwam na een overtuigende sollicitatie bij ons aan het werk.’

De samenwerking bevalt vanaf dag één, vertellen de compagnons. ‘We hoefden haar eigenlijk niets uit te leggen, ze is een natuurtalent. Ze werkt elke dienst met volle overgave, vooral als het druk is. Ze paste direct in het team en we zagen hoe ze weer begon te stralen na deze onzekere periode. Haar zelfvertrouwen groeide met de week door het gevoel dat ze weer gewaardeerd werd om wie ze is en door ons hechte team.’

Noodlot slaat opnieuw toe

Maar dan wordt het zondag 14 januari en slaat het noodlot wederom toe. Na een drukke dagdienst voelt Annemarie zich niet zo lekker. Ze vraagt aan een collega of het normaal is om aan één kant niets meer te voelen. Op dat moment komt Ernst-jan binnen. Hij aarzelt geen moment en belt direct de huisartsenpost. Gezamelijk racen ze naar het ziekenhuis in Doetinchem. De Gee: ‘Daar werd in eerste instantie gedacht aan een herseninfarct.’ Dat blijkt niet zo te zijn.

De

De Groes, Terras Top 100

Taco Dorst nomineerde samen met compagnon Ernst-jan De Gee, Annemarie Bruins.

eerstvolgende dagen staan in het teken van diverse uitgebreide onderzoeken en de diagnose wordt een aantal weken later bijgesteld naar een vorm van Multiple Sclerose (MS).

Dorst en De Gee: ‘Haar vastberadenheid zorgde voor een redelijk snel ‘herstel’. De zorg voor haar kinderen werd door haar ouders uit handen genomen; ze woonden er ruim twee maanden. Al snel stond ze weer te popelen om aan de slag te gaan. In overleg met de bedrijfsarts zijn we nu in fases aan het opbouwen. We moeten haar ook echt temperen; haar beschermen om niet te veel en te snel te willen.’ Inmiddels is Annemarie weer voorzichtig aan het werk dus. En dat mag ze het komende jaar doen met de titel Parel van 2018.

Bekijk hier de ranglijst van de Terras Top 100 2018

Wilt u in 2019 ook meedoen aan de Terras Top 100? Schrijf u dan hier in..

Leestips:

* In tien stappen meer omzet uit jouw horecaterras
* Terrasvergunning aanvragen: alles wat je moet weten
* De ideale gerechten voor op het horecaterras

 

Reageer op dit artikel