Eerste heipaal markeert start bouw Dormio Resort Nieuwvliet-Bad

Eerste heipaal markeert start bouw Dormio Resort Nieuwvliet-Bad

Met het slaan van de symbolische eerste heipaal werd begin november de start van de bouw van Dormio Resort Nieuwvliet-Bad gemarkeerd. Volgens de planning zal het resort de deuren openen in het voorjaar van 2023.

Het slaan van die eerste paal van Dormio Resort Nieuwvliet-Bad gebeurde op nostalgische wijze met ‘mankracht’ van de betrokken partijen, die het touw van de oudhollandse houten stelling aan trokken. Deze techniek van vroeger symboliseert tegenwoordig het startsein voor een samenwerking.

De officiële handeling werd uitgevoerd door Don van Schaik (ceo van Dormio Group), Michel Dijk (algemeen directeur van ADS groep), Ugur Akdemir (directeur Bouw en Toelevering Bouw ADS Groep), Raoul de Jonge (ceo van Sagro), Peter Ploegaert (wethouder van de gemeente Sluis) en Johan Neerhof (projectmanager van Dormio Resort Nieuwvliet-Bad).

Het feestelijke moment werd bijgewoond door eigenaren die al een vakantiewoning op dit nieuwe resort hebben gekocht, buurtbewoners en andere genodigden.

Het project, op loopafstand van de Zeeuwse kust, wordt gerealiseerd door Dormio Group in samenwerking met ADS Groep en Sagro. Met de ontwikkeling van dit nieuwe resort in Zeeuws-Vlaanderen is een investering van ruim €60 miljoen gemoeid.

124 vakantiewoningen

Op Dormio Resort Nieuwvliet-Bad wordt een mix van 124 luxe vakantiewoningen aangeboden met een capaciteit van 2 tot 20 personen. Een groot deel van de woningen zal direct aan een kreek liggen. De bouw van de vakantiewoningen is in handen van ADS Groep en daarnaast is Sagro verantwoordelijk voor de wegen-, groen- en civiele werkzaamheden.

‘Wij zijn enorm trots op dit nieuwe project en de vele typen woningen die we hier aanbieden’, aldus Don van Schaik. Dormio introduceert nieuwe woningtypen zoals Pool- en Petswoningen die respectievelijk beschikken over een privé binnenzwembad of zijn afgestemd op gasten met honden. Dit is een aanvulling op het al bestaande aanbod van o.a. de Wellness-, Kids-, Water- en Generationwoningen.

Gericht op de toekomst

Bij het ontwerp van de woningen is rekening gehouden met duurzaamheid. Zo zullen alle accommodaties volledig gasvrij zijn en worden uitgerust met zonnepanelen. Daarnaast heeft elke vakantiewoning een eigen laadpaal voor elektrische auto’s. 'Door haar hoge ambitieniveau op het gebied van diversiteit, duurzaamheid en kwaliteit wordt Dormio Resort Nieuwvliet-Bad uniek in zijn soort en zal het blijvend een grote impuls geven aan zijn omgeving', zegt Michel Dijk namens ADS Groep.

Alles onder één dak

Dormio Group is naast de ontwikkeling van de resorts ook verantwoordelijk voor de verkoop, de verhuur en de exploitatie van de vakantiewoningen. Van Schaik vertelt: ‘Het is een bewuste keuze om de resorts in eigen beheer te exploiteren. Zo blijven wij lange tijd bij het project betrokken en doen wij er alles aan om zelf de kwaliteit van de resorts te waarborgen.’

Eerder dit jaar liet Dormio weten een zestal parken in Nederland op de planning te hebben voor de periode 2022-2026, in totaal goed voor ruim 1000 accommodaties. Hiermee is een investering gemoeid van €450 miljoen. Dormio ontwikkelt en exploiteert zelf parken sinds 2001, voorheen was de groep ook betrokken bij het realiseren van parken voor Landal Greenparks en CenterParcs. Recent was er een tegenslag in de plannen: de Zeeuwse gemeente Veere zette met het intrekken van een vergunning uit 2011 voorlopig een streep door de plannen voor een park bij Biggekerke.