'Crisis in de tent'-deelnemer van Herman den Blijker sluit deuren

'Crisis in de tent'-deelnemer van Herman den Blijker sluit deuren

Remco en Sabine Slijkhuis staken hun restaurant Restobar Catcher in Ede. De ondernemers kregen via het tv-programma Crisis in de Tent van Herman den Blijker grote bekendheid, maar de hulp mocht niet baten. Het jonge bedrijf wordt wederom hard getroffen door corona, nu door de huidige avondlockdown.

In september 2019 begonnen Remco en Sabine Slijkhuis hun Restobar Catcher - met een hoofdrol voor vis - in Ede. Slijkhuis werkte eerder in de keukens van Het Koetshuis in Bennekom, De Oranjerie in Barneveld en bij het Oude Politiebureau in Ede. Hij komt van de Cas Spijkers Academie in Boxmeer.

In de tweede lockdown hielp Herman den Blijker deze ondernemers en realiseerden ze samen een 'restocar'  foodtruck. Slijkhuis ging daarnaast werken als schoonmaker en zijn partner bleef actief in de zorg. Nu de zaak weer hard wordt getroffen door de coronacrisis staken de ondernemers het bedrijf.

‘Het doet pijn om afscheid te nemen van iets dat geen eerlijke kans heeft gehad om te groeien’, zo stellen Remco en Sabine, ondernemers maar ook ouders van drie jonge kinderen. ‘Afscheid nemen van iets dat je met je eigen handen hebt opgebouwd doet pijn.’

‘Maar de gevolgen van de coronacrisis zijn ons niet in de koude kleren gaan zitten. Helaas waren er geen passende regelingen voor ons. Dit heeft ons uiteindelijk de nekslag geven en daardoor kunnen we ons bedrijf niet gezond doorzetten in huidige vorm’, posten ze op Facebook.

‘Geen afscheid’

Het duo laat weten op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen en kansen. ‘We hopen dat de zon voor ons binnenkort weer gaat schijnen.’ Concrete plannen zijn niet bekend, wel benadrukken ze dat dit geen afscheid is.

De Crisis in de Tent-uitzending van Herman den Blijker en Annemarie van Gaal bij Restobar Cathter terugkijken kan hier.