Erik Tas: 'Blij met 10.000 mailadressen voor de laatste Kerst take away oproep'

Erik Tas: 'Blij met 10.000 mailadressen voor de laatste Kerst take away oproep'
Ondernemerspaar Patty van Dam en Erik Tas

Erik Tas van Restaurant 't Ganzenest in Rijswijk en Bij Erik in Leidschendam heeft zijn laatste nieuwsbrief de deur uit gedaan. Een laatste oproep aan gasten om een menu te bestellen met Kerst. Tas start met drie gangen voor €39 oplopend tot zes gangen voor €69.

Erik Tas merkt aan de bestellingen dat zijn gasten wel bereid zijn om geld uit te geven en dat de menu’s met vijf of zes gangen populair zijn. ‘Maar niet iedereen heeft dezelfde portemonnee. Daarom ook een driegangenmenu voor €39. Dat is voor sommige huishoudens ook serieus veel geld. Wij bieden een stukje gemak met fijne kwaliteit.’

Lunch versus afhaal

Ook chef en ondernemer Erik Tas grijpt alle kansen om omzet te maken. Zijn restaurant Bij Erik was al helemaal dicht. Bij ’t Ganzenest in Rijswijk (voorheen was dit Restaurant Niven) draaide hij wel lunch tussen 12.00 en 17.00, maar daaraan kwam door de volledige lockdown abrupt een einde. ‘Er stonden heel wat reserveringen in de boeken deze week…’  Net als iedereen moest ook Tas deze omzet wegstrepen.

Focus op take away

‘Drie weken geleden heb ik de keuze al gemaakt om ook met Kerst dicht te gaan bij ’t Ganzenest en volledig in te zetten op take away en afhaal voor beide restaurants. Met een volle focus op één aspect. Ik rekende erop dat ik meer omzet draai met take away dan met alleen lunch. En allebei naast elkaar doen, dat werkt niet.’

Beef Wellington

Alle mensen die in de vorige lockdowns afhaalden bij Tas zijn opnieuw benaderd. De laatste nieuwsbrief is er net uit en zijn gasten kunnen tot woensdag online bestellen. Naast menu’s doet Tas ook losse gerechten – zoals Beef Wellington (100 euro voor 4p) – en supplementen. Denk aan kaas en friandises.

Afgelopen week gingen er al 500 menu’s de keuken uit. ‘Bijna allemaal voor bedrijven die het cadeau doen aan hun medewerkers. Gelukkig hebben we zelf een groot bereik en kunnen we mails uitsturen naar 10.000 mensen.’

Drankomzet mist

Om de gemiste drankomzet ‘een heel klein beetje’ goed te maken heeft Tas met zijn sommeliers een verkoophoek voor wijn ingericht in het restaurant. 'Wijn verkopen we ook online, maar dat loopt niet keihard. Ik hoop dat mensen die een maaltijd af komen halen wel sneller een flesje meepakken. We hanteren nette prijzen hoor, je hebt al een mooie fles voor €8.'

Tas hoopt met Kerst 1000 menu’s te verkopen. Aangevuld met het overige assortiment. ‘Veel meer kunnen we ook niet aan,’ besluit hij. De menu's van de chef zijn ook te bestellen via Chefstaste.

Ook met Oudjaar heeft hij een speciaal menu.

Bekijk hieronder een video met voorbeelden van take away van Erik Tas uit voorjaar 2020.