Nieuwe sommelier voor 't Ganzenest van Erik Tas

Nieuwe sommelier voor 't Ganzenest van Erik Tas

Restaurant 't Ganzenest in Rijswijk van Erik Tas heeft een nieuwe sommelier aangetrokken. Wessel Houben komt over van restaurant Allemangsgeest in Voorschoten.

Sommelier Wessel Houben versterkt het team van Restaurant ’t Ganzenest sinds 1 december. Zijn kennis gaat hij daarnaast ook inzetten voor de andere zaak van ondernemer Erik Tas, Bij Erik in Leidschendam. Hij gaat er samen met Sam Grimbergen wijnen selecteren en inkopen. Bij ’t Ganzenest doet hij dat in overleg met maître John Groeneveld (Central Park, Joelia, De Librije, Inter Scaldes en De Leest).

Houben komt over van Restaurant Allemansgeest in Voorschoten, waar hij ook de functie van sommelier vervulde. Ook Restaurant de Pepermolen in Leidschendam staat op zijn cv, daar was Wessel Houben maître sommelier. Erik Tas spreekt over een ‘klassiek opgeleide sommelier.’ Hij kent hem al lang, maar de twee hebben nog niet eerder samen gewerkt.

‘De overstap naar Erik Tas is een nieuwe stap in mijn carrière na een mooie, gezellige en leerzame tijd bij Restaurant Allemansgeest,’ zo zegt Wessel Houben zelf.

Roerige start Ganzenest

Erik Tas opende ’t Ganzenest op 23 september vorig jaar. Nog geen week later kreeg hij al weer te maken met beperkende coronamaatregelen. Eerst om 22 uur dicht, maximaal 30 gasten en niet meer dan vier personen aan één tafel. Later in oktober volgde een algehele lockdown.

‘Per saldo draaien we ’t Ganzenest nog niet eens een half jaar. Pas in juni 2021 mochten er binnen weer gasten plaatsnemen. Gelukkig hebben we in de maanden die volgden wel een enorme groei meegemaakt.’