Cycas Hospitality en Borealis Hotel Group gaan partnerschap aan

Cycas Hospitality en Borealis Hotel Group gaan partnerschap aan

Cycas Hospitality en het Nederlandse Borealis Hotel Group gaan een strategische samenwerking aan om gezamenlijk in heel Europa hotels te openen en exploiteren. Het eerste hotel wat ze samen gaan doen is Motto by Hilton in Rotterdam.

De twee hotelbedrijven Borealis Hotel Group en Cycas Hospitality willen samen in Europa verder groeien met het openen en exploiteren van hotels onder bestaande merken. De eerste fase van die samenwerking werd deze week onthuld met de ondertekening van een hotelmanagementovereenkomst voor Cycas om het Motto by Hilton Rotterdam Blaak met 108 kamers te exploiteren, evenals een tweede, nieuw hotel dat begin 2022 wordt aangekondigd.

Het Rotterdamse hotel - een omgebouwde, voormalige bank - wordt medio 2022 geopend en is het eerste Motto by Hilton dat in Nederland wordt geopend, evenals het Europese debuut van het urban lifestyle-merk. Borealis Hotel Group heeft Cycas aangesteld om dat hotel te openen, wat tevens Cycas' eerste Hilton hotel wordt.

Bart van de Kamp, ceo en oprichter van Borealis Hotel Group, zegt: ‘Ik ben verheugd om deze samenwerking met Cycas Hospitality aan te kondigen. Bij Borealis leggen we de lat voor onze hotels en operators erg hoog. Onder leiding van Matt heb ik Cycas zien transformeren van een niche-operator voor langdurig verblijf in een indrukwekkend, full-service pan-Europees hotelbedrijf. Cycas deelt ons internationale perspectief en onze waarden van hard werken, hoge normen en plezier, en we kijken ernaar uit om samen te werken aan deze en toekomstige deals.’

Matt Luscombe, ceo van Cycas Hospitality: ‘Ik ken en bewonder Bart al meer dan 10 jaar. Hij is een fenomenale ontwikkelaar en hotelier, en hij heeft een uitstekend team neergezet bij Borealis. We zijn vereerd om Borealis te ondersteunen bij de volgende fase van hun groei in 2022, en zijn erg verheugd dat dit Cycas' eerste hotel met het Hilton-merk zal omvatten.’

Over Cycas Hospitality

Cycas Hospitality is actief in alle sectoren van de hotellerie, van beperkt tot full-service, van extended stay tot boutiqe en serviced apartements, en heeft zijn portfolio de afgelopen 2 jaar meer dan verdubbeld.

Na IHG, Hyatt en Marriott te hebben geholpen bij het ontwikkelen van hun duo-branded hotelconcept in Europa - waaronder een Moxy/Residence Inn in Amsterdam voor Marriott en een Holiday Inn Express & Suites (de eerste in Europa) in Deventer voor IHG, heeft Cycas de afgelopen 2 jaar ook Accor, de Radisson Hotel Group en Hilton in haar portfolio verwelkomd.

Over Borealis Hotel Group

Borealis Hotel Group opereert onder meer een Adagio (Accor) appartementenhotel in Amsterdam, een Indigo in Den Haag (InterContinental Hotels Group – IHG), Staybridge Suites in Den Haag (IHG) en een Hampton by Hilton en een Crowne Plaza (IHG) in Utrecht. Ook heeft de groep een Novotel, Ibis Budget en Holiday Inn Express in Amsterdam.