Michelinsterren België verplaatst naar mei. En in Nederland?

Michelin heeft de bekendmaking van de Belgische sterren drie maanden uitgesteld, van 21 februari naar 23 mei 2022. Wat gebeurt er in Nederland met de sterrenpresentatie die staat gepland voor 28 maart.
Delen:

Michelin laat bij monde van een woordvoerder aan Misset Horeca weten dat de bekendmaking van de Nederlandse sterren voorlopig ingepland blijft staan op 28 maart in Amsterdam. Tommy den Hartog is in ieder geval verzekerd van de plek binnen de nieuwe selectie.

Michelin houdt echter wel een slag om de arm. ‘Mocht het omwille van organisatorische redenen niet haalbaar zijn om deze datum aan te houden, dan communiceren we dat naar de buitenwereld. We blijven de coronamaatregelen (en dan vooral de beperkingen) in Nederland nauwlettend in het oog houden.’

Lancering Michelinsterren België uitgesteld

Michelin hoopt met het uitstel in België op een ‘normale’ sterrenpresentatie in het bijzijn van veel chefs.

In Nederland kampen de inspecteurs sinds 18 december met een harde lockdown waardoor restaurantbezoeken niet mogelijk zijn. In de weken daarvoor speelden de beperkte openingstijden parten (tot 17 uur).

Zowel de Nederlandse als de Belgische Michelin-gids verschijnen niet meer op papier. Dit maakt het mogelijk om tot het laatste moment inspecties te doen en zaken te actualiseren.

Andere aanpak Michelin 2022

Michelin kist voortaan een andere aanpak en onthult elke maand al namen van restaurants uit de nieuwe gids. In december vorig jaar werd bekend dat Tommy Den Hartog er nieuw in komt met Restaurant 273 in Utrecht. Net als Vive la Vie in Groningen en Porta Sud in Breda. Dit restaurant is van Ralph Geerts en Michelin zegt over deze chef: ‘Een cannelloni vult hij met stukjes oosterscheldekreeft, witte en groene asperges en een eieremulsie. Hij bestrooit de smakelijke pasta met peterselie, truffel, pecorino en wat fijne olijfolie. Dit gerecht typeert zijn aromatische keuken. De smaken zijn hier bekend, maar toch weer wat anders. Deze chef beheerst de kunst om klassieke smaken zijn eigen touch te geven. En dat zorgt bij elk etentje in Porta Sud voor nieuwe ontdekkingen.’

Eerdere namen die werden genoemd waren restaurants

  • Triptyque in Wateringen (Niven Kunz)
  • Chez Brochard in Harderwijk
  • Zoldering in Amsterdam
  • Pikaar in Hilvarenbeek
  • Flore in Amsterdam (voorheen Bord’eau)
  • Bistro Aragosta in Leeuwarden.