FNV begrijpt dat horecazaken tegen de regels in weer open willen

FNV begrijpt dat horecazaken tegen de regels in weer open willen

Medewerkers in de horeca willen graag weer aan het werk en dit kan volgens vakbond FNV ook veilig. Daarom zal de bond horecazaken er niet op aanspreken als ze besluiten hun deuren weer te openen, ongeacht wat het kabinet vrijdagavond gaat aankondigen in de coronapersconferentie.

Zowel onder ondernemers als medewerkers is er 'veel onbegrip', zegt vakbondsbestuurder Edwin Vlek die bij FNV gaat over de horeca. Hij heeft het gevoel dat de sector 'gesloopt' wordt door het kabinet. Daarom snapt hij heel goed dat veel ondernemers nu zeggen dat ze zaterdag hoe dan ook weer opengaan.

Normaal zou FNV bedrijven erop aanspreken als ze zich niet houden aan de regels van de overheid. Maar dat zal de bond volgens Vlek nu niet gaan doen bij horecaondernemers.

Met de QR-code, mondkapjes en voldoende afstand houden zijn er genoeg middelen om veilig te werken”

Wel blijft de werkgever volgens hem verantwoordelijk voor een veilige werkomgeving. Maar dat hoeft in zijn ogen geen probleem te zijn.

'Met de QR-code, mondkapjes en voldoende afstand houden zijn er genoeg middelen om veilig te werken', aldus Vlek. Hij gaat er daarnaast van uit dat horecapersoneel dat toch weigert om mee te rebelleren en niet aan de slag wil, daarover in overleg kan met hun baas.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.