Storm Corrie zorgt voor overlast bij strandhoreca

Storm Corrie zorgt voor overlast bij strandhoreca

Storm Corrie zorgt voor problemen bij horecabedrijven aan de Nederlandse kust. In Scheveningen is maandag het dak van een strandtent gewaaid Op Texel is zondag al een strandpaviljoen ontruimd vanwege dreigend gevaar.

Bij het strandpaviljoen The Fat Mermaid in Scheveningen rukte storm Corrie (windstoten tot 100 km per uur) dakplaten van het gebouw af. De platen belandden op de boulevard waardoor de brandweer een deel van de weg moest afzetten.

Op Texel is het zuidelijke strandpaviljoen Paal 15 zondagmiddag ontruimd vanwege de verwachte storm. De afgelopen dagen was een deel van het zand onder het paviljoen weggeslagen vanwege duinafslag. Daardoor stond de zuidelijke strandtent letterlijk al op het randje, meldt NH Nieuws.

Ook bij Beachclub Texel is de situatie dreigend. Het is nog maar de vraag of het strandpaviljoen het vandaag gaat houden, schrijft de regionale omroep.

In ’s Gravenzande zag een café de partytent die buiten voor de deur stond wegwaaien. De brandweer heeft de tent en de ‘dranghekken’ die ook zijn omgewaaid, opgeruimd.

Vanwege storm Corrie zijn 260 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd en is ook het treinverkeer her in der in Nederland ontregeld.