De Pizzabakkers opent op de Amsterdamse Zuidas

De Pizzabakkers opent op de Amsterdamse Zuidas

De nieuwe vestiging van De Pizzabakkers op de Zuidas wordt geleid door ondernemers Jéron, Arnaud en Jeroen. Ze bakken in hun vestiging  ovenverse pizza's volgens authentiek Romeins recept.

Arnaud doorliep Nijenrode en heeft altijd al een passie voor eten, wijn en goede service gehad. Jéron studeerde psychologie en ontwikkelde in zijn studietijd een liefde voor horeca. Toen hij 3,5 jaar geleden de kans kreeg samen met Arnaud een De Pizzabakkers-restaurant in het pand van 'hun' oude snackbar in Amsterdam te openen, hapte hij meteen toe.

De PIzzabakkers Zuidas
Jeroen, Arnaud en Jeron.

De samenwerking beviel zo goed dat de tijd rijp was voor een nieuwe stap. Maar niet zónder rechterhand Jeroen, die al drie jaar deel uitmaak van het team. Jeroen deed de hogere hotelschool. Het drietal droomde van een nieuwe, grotere vestiging op een toplocatie en dat is ze nu gelukt.

‘Mooiste gebouw van Nederland’

De zoektocht duurde eventjes. Vele mooie locaties kwamen op hun pad en toch sloeg de vonk niet over. Totdat de Zuidas voorbijkwam. 'De Zuidas is een dynamische plek met veel potentie. We waren op slag verliefd en hebben meteen doorgepakt.'

Het pand waarin hun restaurant is gevestigd heet Valley. 'Dit duurzame gebouw slaat een brug tussen natuur en stadsleven. Het bestaat uit een wolkenkrabber met glazen ramen en om de hoek zijn er terrassen met veel groen en planten. Valley wordt niet voor niets wel het mooiste gebouw van Nederland genoemd.'

Oog voor duurzaamheid

Om hun restaurant zo ‘groen’ en duurzaam mogelijk te houden – een speerpunt van zowel het drietal zelf als de architecten van Valley – kozen ze niet voor de houtoven maar voor een elektrische oven. 'De oven bootst de hitte van de houtoven na en de kwaliteit van de pizza’s blijft gewaarborgd.' De oven komt uit Italië en heeft als grote voordeel 'dat hij minder uitstoot veroorzaakt en zuiniger is'.

Pizza & Prosecco

Verder is het concept vertrouwd als altijd. Ook bij De Pizzabakkers Zuidas kunnen gasten terecht voor Romeinse pizza’s met knapperige dunne bodem volgens authentiek recept, belegd met verse ingrediënten. Bij je pizza kan uiteraard een verfrissende prosecco besteld worden, hét handelsmark van De Pizzabakkers.

Naast twaalf verschillende soorten pizza’s en een pizza van de maand staan er antipasti en dolci op de kaart. Warme terracottakleuren en groene planten voeren de boventoon in het interieur.

Terras met uitzicht

De Pizzabakkers Zuidas beschikt ook over een groot buitenterras met uitzicht. De bar binnen werd voorzien van een grote tafel.  Het publiek waar De Pizzabakkers Zuidas op mikt zijn families met kinderen en sportteams die na de wedstrijd aanschuiven voor de derde helft, maar ook studenten uit de buurt en natuurlijk de zakenlui.

De Pizzabakkers Zuidas is zeven dagen per week geopend, van maandag tot en met vrijdag ook voor lunch.