Vegan Burger Brothers opent eerste (virtuele) franchisevestigingen

Vegan Burger Brothers opent eerste (virtuele) franchisevestigingen

Plantaardig bezorgconcept Vegan Burger Brothers heeft de eerste franchiselocatie geopend in Eindhoven. De komende weken komen daar vestigingen in Rotterdam, Den Haag en Breda bij. Het bijzondere aan het initiatief van Rens Bekkers en Paul van Wijngaarden is dat het wordt geïmplementeerd bij ondernemers die ruimte over hebben in hun keuken.

‘In Eindhoven zijn we al van start gegaan, de drie andere locaties staan gepland voor de komende drie weken’, aldus Bekkers, die nog niet wil vertellen welke ondernemers het assortiment van Vegan Burger Brothers gaan aanbieden.

Voor ondernemers met keukencapaciteit in spits

Bekkers laat weten dat er veel belangstelling is voor het plantaardig concept. Recent schreef Misset Horeca over de franchiseplannen van Vegan Burger Brothers, dat onderdeel uitmaakt van Bright Kitchen.

Dat franchisen gebeurt op een virtuele manier. Bekkers daarover: ‘We denken dat we sneller kunnen groeien als we samenwerken. We bouwen zelf geen keukens, maar zoeken ondernemers die één of twee werkbanken over hebben in de avondspits en wat extra’s willen verdienen.’

Groeien naar vijftig locaties

De eerste vier locaties zijn sneller gerealiseerd dan de initiatiefnemers vooraf gedacht hadden. ‘We hadden per stad meerdere kandidaten, dus we konden de beste kiezen’, vertelt Bekkers. ‘Uiteraard zien we in de toekomst mogelijkheden voor meerdere locaties in één stad, maar we willen de huidige franchiselocaties eerst perfectioneren.’

De ondernemers hebben de ambitie om in de komende jaren te groeien naar vijftig locaties in Nederland.

Dark kitchens

Vegan Burger Brothers is één van de zeven concepten van Bright Kitchen, een bedrijf gestoeld op dark kitchens. Onder die vlag zijn de afgelopen drie jaar dertig bezorgconcepten getest.

Bekkers en Van Wijngaarden hebben het klaargemaakt voor uitrol en maken er nu een franchiseformule van. Ze spreken van een winnend concept voor consument, franchise en planeet.