Dit restaurant sluit na 25 jaar een Michelinster de deuren

Dit restaurant sluit na 25 jaar een Michelinster de deuren

Den Gouden Harynck uit het Belgische Brugge sluit na 45 jaar, waarvan 25 jaar met een Michelinster, de deuren. Dat laten sterchef Philippe Serruys en zijn vrouw Maryke Van Damme weten.

In 1977, 'jong en klein' gestart groeide Den Gouden Harynck aan de Groeninge in Brugge uit tot een gevestigde culinaire waarde. Sinds 1996 prijkt een Michelinster aan de historische gevel. Bijna 45 jaar vakmanschap staat op de CV van Philippe en Maryke Serruys. Ze omschrijven zichzelf als een ijzersterk team.

Jong talent

Over Den Gouden Harynck zeggen ze dat het steeds trouw bleef aan de beste tradities, maar tegelijkertijd innovatief en altijd inspirerend was, ook noemen ze hun restaurant een kweekvijver voor veel jong culinair talent.

Nieuw hoofdstuk

'Het meervoud van lef is leven', zo melden ze. En dus beginnen chef Philippe en zijn vrouw Maryke aan een nieuw hoofdstuk. Niet zonder het verhaal van Den Gouden Harynck mooi af te sluiten. Zo meldt Nieuwsblad.be dat ze een boek aan het afwerken zijn met daarin recepten en anekdotes van gasten. Serruys (69) zegt dat het op zijn leeftijd een mooi moment is, om er geen punt, maar een uitroepingsteken achter te zetten.

Verrassing

Ter afsluiting hebben Philippe en Maryke nog een verrassing in petto, maar details daarover kunnen ze nu nog niet geven.