Presentatie Michelin Nederland uitgesteld

Presentatie Michelin Nederland uitgesteld

De bekendmaking van de Nederlandse Michelinsterren wordt twee maanden uitgesteld. Plaats van afspraak blijft het DeLaMarTheater in Amsterdam.

Omwille van de huidige gezondheidscrisis heeft Michelin besloten de presentatie van de Michelingids 2022 voor Nederland, die oorspronkelijk gepland was op 28 maart, uit te stellen naar de maand mei. Dan worden zowel de nieuwe sterren als de Bib Gourmands bekendgemaakt.

Het organiseren van fysieke bijeenkomsten blijft momenteel beperkt. Door de presentatie van Michelin 2022 met twee maanden uit te stellen, wil Michelin alles in het werk stellen om de sector opnieuw samen te brengen om zijn nieuwe jaargang te vieren.

Huldiging met meer restauranthouders

'Hoewel de afgelopen maanden bijzonder uitdagend zijn geweest voor de restaurantsector, zijn de Nederlandse chefs blijven doorgaan met het aanbieden van gastronomische belevingen van een zeer hoog niveau, die bij onze inspecteurs goed in de smaak vielen', aldus Gwendal Poullennec, Internationaal Directeur van de Michelin Gids.

Hij vervolgt: 'Wij willen dat deze toewijding, dit talent en dit streven naar uitmuntendheid centraal staan bij de bekendmaking van onze volgende selectie; een huldiging waarbij wij meer dan ooit de restauranthouders willen betrekken die de Nederlandse culinaire scene levendig houden.'

Uitsluitend online

Sinds het najaar van 2021 onthullen onze inspecteurs iedere maand drie restaurants die deel uitmaken van de selectie van de Nederlandse gids.

Tot slot, zal de editie 2022 van de Michelin Gids Nederland uitsluitend online beschikbaar zijn, zodat fijnproevers over de meest recente en actuele aanbevelingen beschikken.

Uitstel

Michelin heeft de bekendmaking van de Belgische Michelinsterren eerder ook al uitgesteld naar mei. In Nederland stond aanvankelijk de presentatie gepland voor 28 maart. De nieuwe datum die Michelin nu laat weten voor de bekendmaking van de Nederlandse sterren is 30 mei.