Eerste vestiging Freshly Chopped opent in Leiden

Eerste vestiging Freshly Chopped opent in Leiden

Freshly Chopped opent 14 maart de deuren in Leiden. Het wordt de eerste vestiging van de Ierse franchiseketen op het Europese vasteland.

Bij Freshly Chopped stellen bezoekers zelf 'een gezonde en verse maaltijd' samen. De keuze bestaat uit salades, wraps, hotpots of choppitos, maar ook smoothies, sapjes, acaï bowls of warme dranken.

Bezoekers kunnen kiezen uit diverse menu’s of zelf een eigen combinatie samenstellen. Kern van de versformule: alle ingrediënten worden onder toeziend oog van de gast vers ‘gechopped’.

Door het unieke choppen van de ingrediënten is de salade volgens het franchiseconcept 'niet alleen makkelijk te eten, maar komen ook alle smaken beter tot hun recht.'

Bij het ‘Grab & Go’ gedeelte kiezen gasten een verse salade uit de koeling en rekenen af bij de snelkassa. Via ‘Click & Collect’ kan online alvast een gerecht besteld en afgehaald worden. 

'Freshly Chopped is de gezonde tak van fastservice'

Freshly Chopped is in 2012 opgericht in Dublin door Brian Lee en heeft inmiddels meer dan 60 restaurants in Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Cyprus.

Hans Wingender, managing director van Fresh Food Fast Company, haalde Freshly Chopped naar Nederland. Begin 2022 verwierf hij de master franchisee-rechten voor heel Europa.

'Het is zeg maar, de gezonde tak van fast service en bovendien in veel opzichten maatschappelijk relevant. Vers, gezond en lekker voldoen aan de huidige wensen van de consument. Die wil weten of een product en de omgeving veilig zijn, de herkomst van producten kennen en er op ieder moment van de dag snel en gemakkelijk toegang tot hebben.'

Volgens Wingender is Leiden de perfecte plek om te starten: 'Het is vlak bij het station, er passeren enorm veel fietsers, op loopafstand werken 18.000 mensen en 100.000 mensen wonen op vijf minuten fietsen met een elektrische fiets. We gaan in Leiden veel leren als het gaat om de keuze voor toekomstige vestigingslocaties in Nederland.'

Freshly Chopped bevindt zich op de Stationsweg 11 in Leiden en opent op maandag 14 maart.