Nederlander aan het roer bij Flemings Hotels

Nederlander aan het roer bij Flemings Hotels
Filip Blodinger en Rob Hornman

Het Duitse Flemings Hotels heeft de Nederlander Rob Hornman als nieuwe CEO aangesteld. Hornman was al aan het werk voor Flemings; als managing director.

In zijn nieuwe functie is Rob Hornman verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, de strategische heroriëntatie en voor de groeikoers van Flemings Hotels. Hornman was van 2008 tot 2014 CEO van WorldHotels.

Flemings Hotels naar Nederland

Hornman heeft als persoonlijk doel om binnen afzienbare tijd een Flemings-hotel in een van de grote steden in Nederland te openen. Momenteel heeft de groep 13 hotels, in Frankfurt am Main, München, Wuppertal, Hamburg (opent in 2023) en Wenen.

Rob Hornman

De hotelspecialist is inmiddels langere tijd verbonden aan familiebedrijf Flemings en heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes ervan. Hij rapporteert aan Filip Blodinger, chairman van de Flemings Group.

De focus ligt voor hem nu op de verdere uitbouw van Flemings. Onlangs kondigde Flemings Hotels het Metropolitan Hotel by Flemings in Frankfurt am Main aan als het eerste hotel in de nieuwe Collection-portfolio.

Gastronomie in de hotels

Intern staan focuspunten als duurzaamheid en digitalisering op de agenda van de 54-jarige hospitality expert. Ook aan het thema gastronomie hechten de Flemings Hotels onder CEO Rob Hornman veel waarde.

‘Ik ben trots op het feit dat ondanks dat de horecasector nog niet hersteld is van de pandemie Flemings kan blijven investeren. In het voorjaar wordt het nieuwe skyline-restaurant Occhio d'Oro geopend in het vlaggenschip Flemings Selection Frankfurt-City.’

‘Met de renovatie van het Italiaanse restaurant is een miljoenen investering gemoeid. Daarnaast ligt onze focus echt op groei. Onlangs hebben wij Wilma Kellermann-Baans, een ervaren deskundige op het gebied van business development aangesteld. Samen met haar zijn we op zoek naar nieuwe hotels .We denken hier vooral aan overnames van bestaande hotels. Met Flemings, Flemings Express en de Flemings Collection Hotels hebben we een merken-portfolio waarmee we vrijwel altijd een passende oplossing kunnen bieden.

Loopbaan Rob Hornman

Rob Hornman was CCO en Senior Vice President Global Supplier Relations voor HRS voordat hij bij Flemings Hotels kwam. Na zijn studie hotelmanagement in Nederland, en zijn eerste baan bij het toenmalige Amsterdam Sonesta Hotel (inmiddels Renaissance Amsterdam), leidde zijn weg al snel naar Accor.

Na verschillende fases in Azië, klom hij op tot Vice President Global Field Sales & Business Development op het hoofdkantoor van Accor in Parijs.

In 2005 werd hij Managing Director van Accor Dorint SMARD GmbH en werd hij benoemd tot Vice President Duitsland, Centraal-Europa en Oostelijke landen bij Sofitel.

Van 2008 tot 2014 was Rob Hornman CEO bij WorldHotels. In 2014 richtte hij Ignition Hospitality op, een boutique adviesbureau voor de hotelindustrie. In 2019 stapte hij vervolgens over naar het toonaangevende hotelplatform HRS. Als voormalig lid van de  International Advisory Board en gastdocent onderhoudt Rob Hornman nauwe banden met de École Hôtelière de Lausanne.