Vermaard Old Dutch in Rotterdam verkocht

Vermaard Old Dutch in Rotterdam verkocht

Restaurant Old Dutch in Rotterdam is overgenomen. Voormalig eigenaar Aad van der Stel besloot de zaak na 42 jaar betrokkenheid te verkopen.

Aad van der Stel schrijft op social media dat het moment is aangebroken aan de toekomst van dit Rotterdamse icoon te werken en de continuïteit te waarborgen.

Uitstraling behouden

'Voorop heeft altijd gestaan dat een historisch restaurant als Old Dutch zijn traditionele waarden zou behouden, in uitvoering van kwaliteit en gastvrijheid en in uitstraling met de bijzondere ambiance die zo kenmerkend is.'

Nieuwe eigenaren

Old Dutch komt in handen van de nieuwe eigenaren, Jan Wieger van der Linden en Roeland Voerman. Beiden hebben Rotterdamse roots en zijn al jaren sterk verbonden aan Old Dutch.

Jan Wieger van der Linden is horecaondernemer in Amsterdam en Roeland Voerman een vastgoedondernemer. Daarover zegt Van der Stel dat de overleden vader van Roeland, Jan Voerman, hem destijds in de gelegenheid stelde om Old Dutch over te nemen.

Michelin over Old Dutch

Michelin schrijft over Old Dutch. 'Het straalt nostalgische charme uit. De brigade draagt er nog een kostuum, de vintage eetzaal is gedistingeerd en het ruime terras een must-do. De klassieke Franse keuken wordt hier met gepaste generositeit en finesse bereid. Hebt u zin in spektakel? Bestel dan zeker de aan tafel bereide kreeftensoep en sabayon.'

Investeringen

De nieuwe eigenaren hebben zich uitgesproken dat er gerichte investeringen gedaan zullen worden 'waarbij de rijke geschiedenis van het restaurant gerespecteerd zal worden en een bloeiende toekomst gerealiseerd wordt.'

Dankbaar

Van der Stel, die het restaurant samen met zijn vrouw Ineke, runde, zegt dankbaar te zijn. 'Met grote inzet van onze medewerkers, onze dochter Yvette en partner Dennis hebben wij de laatste 2 jaar glansrijk doorstaan.' De steun van de gasten noemt hij hierbij onontbeerlijk.